Äänenhuollon työkalupakki - äänenkäytön ja äänenhuollon perusteet (lähikoulutus Ylivieska)

Aika ja paikka

La 20.11.2021 klo 9.00–15.00 Ylivieska, paikka ilmoitetaan tarkemmin kutsussa

Kohderyhmä

Kaikki oman puheäänen käytöstä ja oman äänen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt

Kouluttaja

Laulunopettaja, FM Maija Lauri

Maija Lauri valmistunut laulunopettajaksi (Musiikkipedagogi amk) Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Musiikin maisterin tutkinnon, Master in Music Performance, hän suoritti Ruotsissa Piteån musiikkikorkeakoulun englanninkielisessä esittävän säveltaiteen maisteriohjelmassa. Maija on suorittanut myös filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan puheviestintä. Lisäksi hän on opiskellut hengityskouluohjaajaksi (psykofyysinen hengitysterapia) ja suorittanut jännittäjäryhmän ohjaajan opinnot.
Tällä hetkellä Maija toimii klassisen yksinlaulun ja vuorovaikutustaitojen lehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmassa.

Sisältö

Ääni on itseilmaisun kanava. Meidät tunnistetaan monien muiden joukosta yksilöllisen ja ainutlaatuisen äänemme perusteella, sen eri laaduista ja väreistä. Olosuhteet, jotka ääneemme vaikuttavat, ovat perinnöllisiä (fyysiset ominaisuutemme), toiminnallisia (miten käytämme fyysisiä ominaisuuksiamme) ja opittuja (tilanteen herättämiä toistuvia toimintakaavoja).

Näistä näkökulmista tutustumme omaan äänenkäyttöömme käytännön harjoitteiden ja tietoiskujen kautta. Kuuntelemme mikä äänenkäytössämme toimii ja virtaa vapaasti ja mitä haluaisimme siinä vielä kehittää. Kurssilla opitaan myös äänenhuollon näkökulmasta ääntä palauttavia ja hoitavia harjoituksia. Nämä ovat erityisen tärkeitä esimerkiksi heille, jotka potevat äänen väsymistä pidempien puhejaksojen jälkeen.

Huomioitavaa

Koulutus järjestetään myös Oulussa 1.11. ja 8.11.21, katso tarkemmat tiedot täältä.

Hinta

140 €

Ilmoittautuminen

1.11. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §).

Lisätietoja

Minna Saharinen
minna.saharinen@pyhajarvi.fi
040 775 6931

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru