Alkeisohjelmoinnin työpaja 9–12-vuotiaille 6.–10.6.

Lasten ja nuorten kesäyliopisto 2022

Aika ja paikka

Ma–pe 6.–10.6.2022  klo 9.00–12.00 verkossa
Tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä, kuulokkeet, mikrofonin ja (mielellään) web-kameran. Tarkemmat tiedot kerrotaan kutsussa.

Kouluttaja

Jaakko Korpela
Jaakko on teknologiapainotteinen luokanopettaja ja kasvatustieteen maisteri. Hänen erikoisalaansa ovat teknologiapainotteinen oppiminen ja opettaminen, koulutusteknologiat, lapsille ja nuorille suunnattu ohjelmoinnin ja robotiikan opettaminen, STEAM-pedagogiikka ja pelillistäminen. Jaakko on kirjoittanut kaksi lasten ja nuorten ohjelmoinnin ja robotiikan oppikirjaa (Micro:bit & Scratch). Lisäksi hän on koutsannut Yle TV2 Galaxin Robomestarit -televisiokilpailun joukkueita Electric Snakesia ja Bittipolliiseja. Robotiikan ja ohjelmoinnin lisäksi Jaakko harrastaa videopelejä, frisbeegolfia ja kitaran soittoa.

Sisältö

Tervetuloa ohjelmoinnin työpajaan! Viikon mittaisessa työpajassa tutustumme ohjelmoinnin perusteisiin erilaisissa selainpohjaisissa ohjelmointiympäristöissä erilaisten hauskojen pelien ja projektien muodossa. Kurssilla opimme mitä ovat ohjelmointi ja ohjelmoinnillinen ajattelu, harjoittelemme ohjelmoimaan erilaisissa visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä, sekä teemme oman ohjelmoidun animaation ja pelin Scratch-ohjelmointiympäristössä.
Osallistumiseen et tarvitse aiempaa kokemusta ohjelmoinnista, vaan kaikki ovat tervetulleita kurssille. Työpaja antaa sinulle hyvän pohjan ohjelmointiosaamiselle sekä kehittää ohjelmoinnillisen ajattelun taitojasi.

Välineet

Tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä, kuulokkeet / mikrofonin ja mielellään web-kameran piirrosten ja vuokaavioiden esittelyä varten. Varaa myös paperia ja kynä työpajaa varten.

Hinta

85 €

Ilmoittautuminen

18.5. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan osoitteessa https://www.ppkyo.fi/fi/lasten-ja-nuorten-kesayliopisto-2022-oulussa/

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu.

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru