Android-järjestelmä tutuksi

Aika ja paikka

Keskiviikkoisin 19.2., 26.2., 11.3., 2.9.  ja 9.9.2020 klo 16.00-17.30

Pyhäjärvi, paikka ilmoitetaan tarkemmin osallistujille lähetettävässä kurssikutsussa

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu erityisesti ikääntyneille ihmisille, jotka haluavat tutustua Android-älylaitteisiin

Kouluttaja

Anu Impola

Sisältö

Opetellaan tarvittaessa Sim- ja muistikorttien asentamista ja kirjautumista Google-tunnuksilla. Käydään läpi puhelinten ja muiden älylaitteden nappeja, aloitusnäyttöä ja laitteista löytyviä sovelluksia sekä tietoturva-asioita. Tutustutaan oman laitteen asetuksiin ja niiden muuttamiseen sekä laitteen lisäämistä Internetiin. Harjoitellaan Internet-selaimen käyttöä ja sovellusten asentamista Play-kaupasta sekä tiedostojen esimerkiksi valokuvien siirtämistä älylaitteelta tietokoneelle ja pilvipalveluun. Lisäksi voidaan käydä läpi kurssilaisia kiinnostavia sovelluksia esimerkiksi 112, WhatsApp, Yle Areena.

Lisätietoa: koulutuspäällikkö/-suunnittelija Minna Saharinen, puh. 040 7756 931 tai minna.saharinen@pyhajarvi.fi

Huomioitavaa

Ota mukaan oma Android-laite (älypuhelin tai tabletti). Kurssilla on rajoitettu osallistujamäärä ja paikat täytetään ilmoittautumsijärjestyksessä.

Hinta

Kurssi toteutetaan osana Opetushallituksen rahoittamaa Geronet-hanketta ja on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen

31.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle.
The course is full. You can register for the waiting list.

Mikä on Geronet-hanke?

GERONET – valtakunnallinen ikääntyvien digiosaamisen kehittämishanke

Hankkeen tavoitteena on luoda ohjauksen ja koulutusten verkosto, joka perustuu aitoon vertaisohjaukseen ja ikääntyville mahdollisimman miellyttäviin oppimistilanteisiin. Hankkeessa koulutetaan tutoreita eli digikummeja, jotka antavat henkilökohtaista opastusta sekä ovat mukana ikääntyville järjestettävillä digitaitoja kehittävillä kursseilla vertaisohjaajina.

Hanke yhdistää poikkeuksellisen laajasti eri alojen toimijoita ja sitä kehitetään yhteistyössä kesäyliopistoverkoston kanssa valtakunnallisesti. Hanketta koordinoi Jyväskylän kesäyliopisto ja Pyhäjärvellä hankkeesta vastaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikka.