Arkatassun ja rähjäherkän koiran kouluttaminen

04.02.2023 Verkossa

Mätkähteletkö mahalleen karvakorvasi perässä tai tunnetko itsesi lähinnä kiviriipaksi hihnan perässä roikkuessa? Ylittyvätkö kohtaamisissa koiran äänenavauksen yhteydessä sallitut desibelimäärät, kun koirasi näkee toisen koiran, oravan, ihmisen, postipaten tai no ihan minkä tahansa asian maan ja taivaan välillä? Tai haluatko ehkäistä mahalla asfalttiin tai lukikasaan lentämisiä jo pikkupennun kanssa harjoitellesssa tai koiranhankintaa vasta suunnitellessasi? Haluatko ymmärtää koiraasi paremmin ja parantaa suhdetta karvaisen nelivetosi kanssa? Luoda iloisen luottamussuhteen?

Aika ja paikka

La 4.2.2023 klo 10–13 verkossa, tarkemmat etäosallistumisohjeet kerrotaan kutsussa (toteutus muutettu kokonaan verkkoon 23.1.23)

Kohderyhmä

Kaikki koirien hyvinvoinnista ja kouluttamisesta kiinnostuneet. Voit olla osa koirallista perhettä, koiran hankkimista harkitseva, kuulua muutoin koiran lähipiiriin tai koiramainen elämä yksinkertaisesti vain kiinnostaa.

Kouluttaja

Eläintenkouluttaja AT, YTM, KSA-CBATI, nosework-ylituomari Miira Hellsten

Sisältö

Itsevarmuus, iloisuus, pelottomuus!? Koska käytös riippuu myös geeneistä ja elämäntapahtumista, kukaan kouluttaja ei voi rehellisesti luvata, että ”tällä koulutustavalla saat koirastasi rähjäämättömän ja rohkean”. Väitän silti, että tästä seminaarista hyötyy jokainen koiraa hoitava kaksijalkainen. Opit niin syitä, tutkimustietoa rähjäämiskäytöksille kuin myös hyvinvoinnin tukemistapoja ja koiran ja ohjaajan itsetunnon ja rohkeuden kasvattamista toisenlaisia käytösmalleja rakentamalla. Saat ideoita erilaisten ulkona ja siällä vastaantulevien häiriöiden kohtaamiseen kuten toisten koirien, ihmisten ja autojen ohittamiseen. Kuten Miira Hellsten luennoijana sanoo: ”BAT 2.0 on elämäntapa, ei vain koulutusmetodi eli tapa elää arkea minkälaisen tahansa koiran tarpeita ja elekieltä paremmin kuunnellen.”

Hinta

30 €, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä

Ilmoittaudu

18.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevasta ilmoittautumispainikkeesta

Koulutus toteutuu, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, sinut ohjataan maksamaan kurssimaksu Paytrailin kautta. Ilmoittautumisesi hyväksytään maksamisen jälkeen. Saat kuitin sähköpostiisi automaattisesti.

Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Lisätietoja

Riitta Niku
riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2201