Englantia ja retkeilytaitoja luontoillen – Camping skills and outdoor activities in English

Raikkaasti erilainen kielikurssi ulkona! Kurssilla pääset virkistymään ja voimaantumaan englannin kieltä ja retkeilytaitoja hauskalla tavalla oppien.

Tekemällä oppiminen luontoympäristössä tarjoaa totutusta poikkeavan tavan oppia kieltä. Luonnon hyvinvointivaikutukset rentouttavat ja vähentävät stressiä ja tekevät siten oppimisesta helpompaa. Toiminnallisuus madaltaa kynnystä käyttää vierasta kieltä. Kokemuksellisen oppimisen lisäksi luontohyvinvointiteema kulkee vahvasti läpi ohjelman.

Aika ja paikka

Ennakkoilta ma 6.9.2021 kello 18.00–19.00 etänä Zoomissa

Kurssi 17.–19.9.2021 (pe-illasta su-iltapäivään) Hartikan kartanon maalaistiluksilla Muhoksella

Brochure in English

Hartikan kartano, Muhos

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu retkeilystä kiinnostuneille, englannin kielen kertaajille, ammatillisiksi kieliopinnoiksi luonnossa ihmisiä ohjaaville ammattilaisille ja vieraskielisille Suomen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille henkilöille. Olemme huomanneet vuosien saatossa, että eritasoiset osallistujat rikastuttavat kielenoppimisen ympäristöä; niin sujuvat englannin kielen käyttäjät kuin vielä perusteita harjoittelevat pärjäävät käytännönläheisellä kurssilla hienosti yhdessä ja saavat haasteita omilla tasoillaan!

Vaatimukset: englannin perusteet. Lauantain päiväpatikkaa varten sinun tulee pystyä patikoimaan noin 15 kilometriä helpossa maastossa ja kantamaan omat varusteesi.

Kouluttaja

Salla Herrala

Salla Herralalla on vahva kokemus englannin opettamisesta eritasoisille aikuisille oppijoille, mukaan lukien luonto-ohjaajille ja matkailualan työntekijöille. Hän on asunut kahdessa englanninkielisessä maassa; vetänyt vaelluksia Walesissa ja kiipeillyt Kap-Kaupungin Pöytävuoren reiteillä. Englannin opetus on Sallalle sydämen asia; hän uskoo vahvasti positiivisen pedagogiikan voimaan ja on saavuttanut erinomaisia tuloksia aikuisoppijoiden parissa. Sallalta tunneilla on sekä hauskaa että mukavaa! Sallan suhde luontoon on aktiivinen; retkeilyä, laskettelua, ratsastusta, kiipeilyä, suppailua ja luonnossa liikkumisen iloa!

Tiina Rahko

Tiina Rahko on ulkoilmaihminen henkeen ja vereen. Hän on koulutukseltaan mm. biologi ja green care -ohjaaja. Päätyökseen Tiina kouluttaa luonto-ohjaajia. Pitkä kokemus luonnossa toteutetusta opetuksesta on vakuuttanut hänet ulkona oppimisen tehokkuudesta. Tiina on eläväinen, humoristinen ja innostava opettaja. Vapaa-aikansa Tiina viettää mahdollisimman paljon ulkona; talvella hiihtäen ja kesällä marjastaen, sienestäen ja kasvimaata hoitaen. Erityisen rakas harrastus hänelle on vaeltaminen.

Sisältö

Elämyksellisellä ja luonnonläheisellä viikonloppukurssilla opit retkeilyn perustaitoja, kuten valmistamaan ruokaa retkikeittimellä ja tulilla, vuolemaan kiehisiä sekä yöpymään teltassa. Lauantaina tehdään koko päivän kestävä opastettu patikkaretki tutustuen mm. Muhoksen luontoon ja kulttuurinähtävyyksiin ja illalla päivän hiet huuhdotaan saunassa ja Oulujoen raikkaissa vesissä. Leirinuotion loimotuksessa vaihdetaan kokemuksia ja paistellaan aidot nuotioletut.

Opiskelu on kaukana ryppyotsaisesta pänttäämisestä luokassa!

Leiri perustetaan luonnonkauniille paikalle Oulujoen törmälle Hartikan kartanon idyllisillä maalaistiluksilla Muhoksella. Kurssin opetus- ja käyttökieli on englanti. Mahdollisuus aittamajoitukseen (lisähinta 30 € / hlö / yö).

Ohjelma

Ennakkoilta etänä 6.9. kello 18–19

 • Yleinen infotilaisuus, opastusta tarvittaviin varusteisiin ja mistä niitä voi hankkia (ohjeet saa myös kirjallisesti) sekä retkiruokailujen suunnitteluun. Kurssilaiset saavat tarkemman aikataulun ja retkeilysanaston etukäteen tutustuttavaksi.

Perjantai 17.9. kello 18 alkaen

 • Tervetuloa, kurssin aloitus, leiriytyminen, tutustuminen, pieni iltapala (sis. hintaan)

Lauantai 18.9.

 • Itse tehty retkiaamiainen
 • Pitkä päiväpatikka, omat eväät    
 • Itse tehty leiripäivällinen
 • Iltaohjelma: Sauna ja uinti, iltanuotio ja letut (sis. hintaan).

Sunnuntai 19.9.

 • Itse tehty retkiaamiainen
 • Luontoläsnäoloharjoitteita
 • Leirin purkaminen
 • 12.30 Lounas (sisältyy hintaan)
 • Hyvää kotimatkaa

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi


Avainsanat: englannin oppiminen, tekemällä oppiminen, luonto, retkeily, hauskuus, innostus, voimaantuminen, itsensä haastaminen, selviytyminen, hyvinvointi, green care, seikkailu ja lähiluontoon tutustuminen

Hinta

360 €

Hinta sisältää etä- ja maasto-opetuksen, ennakkoon toimitettavan luontosanaston, telttapaikan, WC/puuceen käytön, saunan, hanaveden ja seuraavat tarjoilut: perjantaina iltapala, lauantaina letut ja sunnuntaina lounas.

Muista ruokailuista kurssilaiset huolehtivat itse. Opastusta sopiviin retkiruokiin saat infotilaisuudessa.

Hartikan kartanoon kuljetaan omalla tai kimppakyydillä.

Ilmoittautuminen

17.8. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Retkeilyn ABC

Oletpa aloitteleva retkeilijä tai kokenut eränkävijä, tutustu Luontoon.fi sivuston retkeilijän vinkkeihin osoitteessa https://www.luontoon.fi/retkeilynabc

 

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru