Erityisherkän lapsen ja asiakkaan kohtaaminen ja tukeminen

16.04.2024 Verkossa

Arviolta 15-20 % tytöistä ja pojista, naisista ja miehistä ovat erityisherkkiä. Kyseessä on synnynnäinen hermojärjestelmän ja temperamentin ominaisuus, joka ilmenee esimerkiksi tunne- ja aistiherkkyytenä. Samalla se altistaa ihmisen kuormittumaan tavanomaista nopeammin ympäristön ärsykkeistä. Herkkyyden tunnistaminen ja huomioon ottaminen niin työssä, koulussa, päiväkodissa, kotona kuin terveydenhuollossa on ensiarvoisen tärkeää, jotta herkän ihmisen toimintakyky ja vahvuudet pääsevät esille.

Aika

16.4.2024 klo 9.00–15.00

Paikka

Verkko

Kohderyhmä

Kaikki jotka kohtaavat erityisherkkiä tai ovat itse erityisherkkiä

Ilmoittautuminen

2.4.24 mennesä

Hinta

170 €

Lisätietoja

Riitta Niku, riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2201

Aika ja paikka

Ti 16.4.2024 klo 9.00–15.00 verkossa
Osallistujat tarvitsevat nettiyhteyden, mikrofonin ja kameran. Tarkemmat ohjeet kerrotaan sähköpostiin lähetettävässä kutsussa.

Kohderyhmä

Kasvatus- ja opetusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, eri alojen esimiehet sekä muut erityisherkkyyden ymmärtämisestä kiinnostuneet

Kouluttaja

Psykologi, työterveyspsykologi ja tietokirjailija Heli Heiskanen
Heli Heiskasella on vankka kokemus vuodesta 2003 alkaen mm. yksilöllisen stressinsäätelyn ja hyvinvoinnin ohjaamisesta psykologin vastaanotolla, koulutuksissa ja työnohjausryhmissä sekä näiden taitojen omaksumisesta myös omassa elämässään. Lisäksi hän on kouluttanut ja ohjannut yksityisellä psykologin vastaanotollaan yhteensä tuhansia ammattilaisia ja yksityishenkilöitä erityisherkkyyden ymmärtämiseen ja saamiseen voimavaraksi. Hänen kirjansa Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään sekä Erityisherkän lapsen kanssa ovat suositeltavaa oheislukemistoa tähän koulutukseen. Katso lisätietoja kouluttajasta www.heliheiskanen.fi


Kuva Petros Kondilis

Sisältö

Liian kuormittavassa ympäristössä ja puutteellisen palautumisen seurauksena erityisherkällä ihmisellä voi ilmetä mm. tunteiden- tai käyttäytymisen säätelyn ongelmia tai alisuoriutumista, jotka ovat ehkäistävissä ja korjattavissa oikeanlaisin tukikeinoin.

Herkkyys ilmenee yksilöllisesti ja itsessään se ei ole sairaus, vika tai vamma, vaan neutraali ja oikeissa olosuhteissa varsin myönteinen ominaisuus.

Joskus erityisherkällä ihmisellä on lisäksi jokin diagnosoitu sairaus ja myös silloin erityisherkkyyden tunnistamisesta ja ymmärtämisestä on apua muun hoidon ohella.

Koulutuksessa

  • Saat tietoa erityisherkän lapsen ja aikuisen tunnistamiseksi.
  • Saat välineitä ymmärtää herkän lapsen kokemuksia ja käyttäytymistä sekä vinkkejä, kuinka tukea häntä parhaalla mahdollisella tavalla kehittymään ja saamaan omat kykynsä käyttöön.
  • Opit ymmärtämään myös mikä ei ole erityisherkkyyttä.
  • Lisäksi koulutus tarjoaa eväitä esimiestyöhön ja oman työkyvyn ja jaksamisen tukemiseen.

Katso myös viereiseltä palstalta aiempien koulutukseen osallistuneiden palautteita.

Hinta

170 €, hinta sisältää koulutuksen ja sähköisen materiaalin

Ilmoittaudu

2.4.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Palautetta aiemmista koulutuksista

Todella mielenkiintoista asiaa, paljon uutta tietoa. Laaja asia saatu hyvään kompaktiin pakettiin. Hyvät kuvat selvensivät asiaa. Lisää tällaisia energisoivia kursseja!

Olin positiivisesti yllättynyt koulutuksen sisällöstä, sillä tullessani epäilin mahtaakohan tästä olla hyötyä työssäni… Kokonaisuus oli todella hyvä. Sain ideoita niin työtäni kuin myös itselleni/läheisilleni voimavaroja jaksamiseen.

Kouluttaja miellyttävä, ”kerronta” mukavaa ja kalvot sopivan riisutut ja kattavat. Kuvittelin tulevani imemään oppia ainoastaan työkentälle, mutta opin vahingossa myös paljon itsestäni, kiitos.

Sain kokonaiskuvan herkkyydestä ja siitä mitä kaikkea se pitää sisällään. Kurssin aikataulu ja asiasisältö olivat toimivia sekä selkeitä. Pidin erityisesti asiantuntevasta tavasta kertoa aiheesta faktaa ja sekoitus omakohtaisia kokemuksia. Rauhallinen puhe ja kouluttajan kiertävä katse kaikissa osallistujissa loi hyvän tunnelman.

Mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä sekä henkilökohtaisessa elämässä että työssä. Hyvin jäsennelty, soljuva, etenevä.