Erityisherkän lapsen ja asiakkaan kohtaaminen ja tukeminen

20.03.2025 Verkossa

Arviolta 15-20 % tytöistä ja pojista, naisista ja miehistä ovat erityisherkkiä. Kyseessä on synnynnäinen hermojärjestelmän ja temperamentin ominaisuus, joka ilmenee esimerkiksi tunne- ja aistiherkkyytenä. Samalla se altistaa ihmisen kuormittumaan tavanomaista nopeammin ympäristön ärsykkeistä. Herkkyyden tunnistaminen ja huomioon ottaminen niin työssä, koulussa, päiväkodissa, kotona kuin terveydenhuollossa on ensiarvoisen tärkeää, jotta herkän ihmisen toimintakyky ja vahvuudet pääsevät esille.

Aika

20.3.25 klo 9.00–15.00

Paikka

Verkko

Kohderyhmä

Kaikki jotka kohtaavat erityisherkkiä tai ovat itse erityisherkkiä

Ilmoittautuminen

26.2.25 mennesä

Hinta

170 €

Lisätietoja

Riitta Niku, riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2201

Aika ja paikka

To 20.3.2025 klo 9.00–15.00 verkossa (Zoom)
Osallistujat tarvitsevat nettiyhteyden, mikrofonin ja kameran. Tarkemmat ohjeet kerrotaan sähköpostiin lähetettävässä kutsussa.

Kohderyhmä

Kasvatus- ja opetusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, eri alojen esimiehet sekä muut erityisherkkyyden ymmärtämisestä kiinnostuneet

Kouluttaja

Psykologi, työterveyspsykologi ja tietokirjailija Heli Heiskanen
Heli Heiskasella on vankka kokemus vuodesta 2003 alkaen psykologina, kouluttajana ja työnohjaajana erityisherkkien ihmisten tukemisesta kaikilla elämän alueilla, yksilöllisen stressinsäätelyn ja hyvinvoinnin ohjaamisesta. Hän on kouluttanut ja auttanut yksityisellä psykologin vastaanotollaan tuhansia ammattilaisia ja yksityishenkilöitä erityisherkkyyden ymmärtämiseen ja saamiseen voimavaraksi sekä löytänyt herkkyyden voiman ja hyvinvointia tukevan tasapainon myös omassa elämässään. Hänen kirjansa Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään sekä Erityisherkän lapsen kanssa ovat suositeltavaa oheislukemistoa tähän koulutukseen. Katso lisätietoja kouluttajasta www.heliheiskanen.fi.


Kuva Petros Kondilis

Sisältö

Liian kuormittavassa ympäristössä ja puutteellisen palautumisen seurauksena erityisherkällä ihmisellä voi ilmetä mm. tunteiden- tai käyttäytymisen säätelyn ongelmia tai alisuoriutumista, jotka ovat ehkäistävissä ja korjattavissa oikeanlaisin tukikeinoin.

Herkkyys ilmenee yksilöllisesti ja itsessään se ei ole sairaus, vika tai vamma, vaan neutraali ja oikeissa olosuhteissa varsin myönteinen ominaisuus.

Joskus erityisherkällä ihmisellä on lisäksi jokin diagnosoitu sairaus ja myös silloin erityisherkkyyden tunnistamisesta ja ymmärtämisestä on apua muun hoidon ohella.

Koulutuksessa

  • Saat monipuolista, kattavaa ja syvällistä tietoa erityisherkän lapsen ja aikuisen tunnistamiseksi.
  • Saat laajaan kokemukseen perustuvia näkökulmia ja välineitä ymmärtää herkän lapsen kokemuksia ja käyttäytymistä.
  • Saat runsaasti käytännönläheisiä vinkkejä, kuinka tukea herkkä lasta ja aikuista parhaalla mahdollisella tavalla kehittymään ja saamaan omat kykynsä käyttöön.
  • Opit ymmärtämään myös mikä ei ole erityisherkkyyttä ja miksi se olisi hyvä ymmärtää.
  • Lisäksi saat eväitä esimiestyöhön ja oman työkyvyn ja jaksamisen tukemiseen.
  • Sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja kysyä kouluttajalta.
  • Pääset soveltamaan koulutuksen antia omaan työhösi ja elämääsi.

Katso myös viereiseltä palstalta aiempien koulutukseen osallistuneiden palautteita.


Huomioi myös

Katso myös Erityisherkkyys voimaksi - työnohjauksellinen hyvinvointikoulutus 13.11.24–15.1.25 verkossa. Nämä kaksi koulutusta ovat toisiaan täydentäviä itsenäisiä kokonaisuuksia. Jos haluat mahdollisimman kokonaisvaltaisen tiedon ja ymmärryksen aiheesta, suosittelemme osallistumaan molempiin.

 

Hinta

170 €, hinta sisältää koulutuksen ja sähköisen materiaalin

Ilmoittaudu

26.2.25 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Palautetta aiemmista koulutuksista

Todella mielenkiintoista asiaa, paljon uutta tietoa. Laaja asia saatu hyvään kompaktiin pakettiin. Hyvät kuvat selvensivät asiaa. Lisää tällaisia energisoivia kursseja!

Olin positiivisesti yllättynyt koulutuksen sisällöstä, sillä tullessani epäilin mahtaakohan tästä olla hyötyä työssäni… Kokonaisuus oli todella hyvä. Sain ideoita niin työtäni kuin myös itselleni/läheisilleni voimavaroja jaksamiseen.

Kouluttaja miellyttävä, ”kerronta” mukavaa ja kalvot sopivan riisutut ja kattavat. Kuvittelin tulevani imemään oppia ainoastaan työkentälle, mutta opin vahingossa myös paljon itsestäni, kiitos.

Sain kokonaiskuvan herkkyydestä ja siitä mitä kaikkea se pitää sisällään. Kurssin aikataulu ja asiasisältö olivat toimivia sekä selkeitä. Pidin erityisesti asiantuntevasta tavasta kertoa aiheesta faktaa ja sekoitus omakohtaisia kokemuksia. Rauhallinen puhe ja kouluttajan kiertävä katse kaikissa osallistujissa loi hyvän tunnelman.

Mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä sekä henkilökohtaisessa elämässä että työssä. Hyvin jäsennelty, soljuva, etenevä.