Erityisosaamista neuropsykiatrisen asiakkaan ohjaukseen ja valmennukseen (Raahe)

Väylä neuropsykiatrisen valmentajan koulutukseen. Perusopinnot ja jatko-opinnot suoritettuaan opiskelija valmistuu neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Koulutuksen sisältö vastaa Neuropsykiatrisen valmentaja ry:n asettamia vaatimuksia koulutukselle.

Aika ja paikka

  • 1. koulutuspäivä 26.8.2020 klo 13-19.30, Raahe-salissa (os. Kirkkokatu 28, Raahe)
  • 2. koulutuspäivä 27.8.2020 klo 13-19.30, Raahe-salissa (os. Kirkkokatu 28, Raahe)
  • 3. koulutuspäivä 24.9.2020 klo 13-19.30, Antinkankaan koululla

(ovi 1, os. Isoholmintie 6, Raahe)

Kohderyhmä

Opettajat, erityisopettaja, eri alojen terapeutit, sairaanhoitajat sekä sosiaali- ja terveysalan ohjaajat ja avustajat sekä henkilöt jotka kohtaavat työssään erityistä tukea tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia. Koulutukseen voivat osallistua myös henkilöt, jotka työskentelevät arjen- ja elämänhallinnan vaikeuksista kärsivien asiakkaiden parissa.

Kouluttaja

Anne Andersson, Wellmind Terveys Oy

Tarmo Junttanen, Wellmind Terveys Oy

Sisältö

Perusopinnot sisältävät laaja-alaisen teoriapohjan neuropsykiatristen asiakkaiden tunnistamiseen (3 pv perusopinnot). Perusopinnoissa perehdytään laaja-alaisesti sosioemotionaalisiin haasteisiin, oppimisvaikeuksiin sekä toiminnanohjauksen käsitteeseen ja sen huomioimiseen neuropsykiatrisessa valmennuksessa. Koulutus antaa valmiuden tunnistaa neuropsykiatrisen asiakkaan.

Neuropsykiatriseksi valmentajaksi jatkava saa konkreettista ohjausta ja apuvälineitä valmennuksen toteuttamiseen omassa työssään. Koulutuksessa kiinnitetään huomiota myös ammatilliseen kasvuun ja kehitykseen neuropsykiatrisena valmentajana sekä nykyiseen ammattikuvaan, identiteettiin ja työssä jaksamiseen. Koulutuksen aikana käymme läpi myös neuropsykiatrisen kuntoutusprosessin, perehdymme verkostotoimintaan ja palveluohjaukseen.

Koulutus sisältää mm. psykiatrin, neuropsykologin, erikoispuheterapeutin osuudet. Aiheena on muun muassa eri ikäkausilla esiintyvien haasteiden ja mahdollisuuksien tunnistamisen neuropsykiatriassa sekä neuropsykiatristen asiakkaiden ammatilliseen kuntoutukseen ja sosiaaliseen työllistämiseen liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien läpikäymistä yhteistyössä alan ammattilasiten johdolla. Opinnot sisältävät myös kirjallisuuteen kuuluvan ennakko- ja välitehtävän.

Koulutuksessa perehdytään neuropsykiatrian näkökulmaan lapsista aikuisiin ratkaisukeskeisetä ja positiivisesta viitekehyksestä. Myöhemmässä vaiheessa on mahdollisuus syventää opintoja myös vanhuksiin.

Koulutuksen toteuttaa Wellmind Terveys Oy, joka on järjestänyt neuropsykiatrista koulutusta valtakunnallisesti vuodesta 2008, koulutuspalautteiden keskiarvo 4.6/5.

Hinta

390 € (sis. opetuksen ja materiaalin sähköisenä)

Ilmoittautuminen

Ilmoitetaan myöhemmin Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikkaan

Huom. Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen varhaiskasvatuksen ja opetustoimen sekä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toimijoiden ilmoittautumiset esimiehen kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja

Jatko-opinnot alkavat syksyllä 2020

Jatko-opinnot järjestetään Raahessa alkaen syksyllä 2020.

Tutustu ja täytä hakulomake >>

 

Lisätietoja koulutuksista:

Elina Kattilakoski
elina.kattilakoski@raahe.fi
p.044-439 3301