Google-työkaluja perusteista lähtien -työpaja

Aika ja paikka

Työpaja on osa Koulujen kohtaamispäivää 2022

La 3.9.2022 Kuusamo

  • Työpajoja toteutuu Kuusamon lukiolla ja Kuusamo-opistolla. Työpajojen tarkemmat paikat ilmoitetaan tarkemmin kutsussa osallistujille.
  • Tämä työpaja toteutuu vain aamupäivällä klo 9.00-12.00

Kohderyhmä

Peruskoulun opetus- ja ohjaushenkilöstö

Kouluttaja

TVT–kehittäjä, Kuusamon kaupunki/ peruskoulut Jaana Virtanen

Sisältö

Työpajan aikana käydään läpi perusteita seuraavista edukmo-tunnuksilla käytössä olevista ydinpalveluista: Classroom, Chat, Kalenteri, Docs, Slides ja Sheets. Mahdollisesti viitataan lyhyesti muihinkin, mutta nämä ovat pääosassa.

Google Classroom: Tutustutaan Classroomin perusteisiin. Luodaan uusi ryhmä, kutsutaan oppilaita mukaan, kokeillaan ryhmään liittymistä, harjoitellaan tehtävien tekemistä (oppilas- ja opettajarooleissa). Perehdytään myös tehtävien luomiseen tarkemmin (aikataulutus-ominaisuudet, plagioinnintarkastus, jne.).

Google Chat: Tutustutaan Chatin selainversioon sekä mobiilisovellukseen. Perustetaan esim. omalle luokalle yhteinen Huone ja katsotaan mm. ilmoitusasetukset kuntoon. Tämän perusteella kouluilla voidaan luoda yhteisiä huoneita esim. oman koulun opettajille tai vaikka saman aineen opettajille useamman koulun välilläkin, esim. vinkkien jakamiseen ja yhteydenpitoon.

Google Kalenteri: Tutustutaan Googlen Kalenterin perusteisiin ja asetetaan asetukset vastaamaan Suomen oletuksia. Harjoitellaan uusien tapaamisten luomista ja kokeillaan uudistunutta varauskalenteri-toimintoa. Tarkistetaan Meetin asetuksien määrittelyt kalenterimerkintöjen yhteydessä. Tutustutaan myös yhteisiin kalentereihin, joissa varausoikeudet tai katseluoikeudet on käytössä useammalla käyttäjällä.

Google Docs ja Slides: Tutustutaan lyhyesti perusteisiin ja työkalujen mahdollisuuksiin esim. tehtävien pohjina.

Google Sheets: Käydään läpi Sheetsin alkeita. Tutustutaan sarakkeisiin, riveihin ja soluihin. Tutustutaan muutamiin Sheets-tehtäväpohjiin ja niiden taustalla olevaan toiminnallisuuteen (mm. ehdollinen muotoilu). Muokataan taulukon ulkoasua ja tutustutaan kaavojen perusteisiin. Kokeillaan Tutki-nappia ja kaavio-ehdotuksia.

Osallistujat ja ennakkovalmistelut

  • Osallistujalla tulee olla käytössään henkilökohtainen edukmo-tunnus ja salasana (koulun digitutor voi vaihtaa salasanan tarvittaessa etukäteen).
  • Osallistujalla tulee olla mukanaan: Koulun Chromebook (mahdollisimman uusi laite) sekä oma työpuhelin
  • Lataa laitteiden akut täyteen ennen pajaan tuloa. Voit ottaa varalta myös latauspiuhan mukaan.

Hinta

Koulutuspäivässä voi osallistua joko yhteen tai kahteen eri työpajaan hintojen ollessa seuraavat:

  • 155 € sisältäen kaksi työpajaa koulutuspäivässä, mahdollisen koulutusmateriaalin sekä lounaan
  • 90 € sisältäen yhden työpajan, mahdollisen koulutusmateriaalin sekä lounaan

Ilmoittautuminen

Työpajoihin ilmoittautuminen 19.8. mennessä:

  • Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti kotisivuilla olevien työpajojen yhteydessä. Työpajat löytyvät kohdasta: Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.
  • Osassa työpajoja on rajoitettu osallistujamäärä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Peruminen tulee tehdä kirjallisesti: kesayo@kuusamo.fi

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 19.8. jälkeen, mikäli työpajoissa on vielä tilaa. Jälki-ilmoittautumiset tehdään sähköpostilla: kesayo@kuusamo.fi.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Koulutussuunnittelija Johanna Riekki
p. 040 753 5716
johanna.riekki@kuusamo.fi

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru