Hengittämällä helpottaa - Psykofyysinen hengitysterapia hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen tukena (lähikoulutus)

Aika ja paikka

Pe–su 1.–3.10.2021, pe klo 18–20, la–su klo 10–16 Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Hengityskoulu on tarkoitettu ihmisille, jotka kokevat tarvitsevansa käytännön menetelmiä ja tietoa omien tunteiden säätelystä. Hengityksen ja kehollisten menetelmien avulla harjoitellaan itsensä rauhoittamista sekä tapaa olla vuorovaikutuksessa itsensä ja toisten kanssa.

Kouluttaja

Laulunopettaja, Master of Music Performance, FM, hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia), työnohjaaja Maija Lauri www.maijalauri.com

Toimintaterapeutti, työnohjaaja, hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia) Minna Koivula www.ilosta.fi

Kouluttajat ovat omissa ammateissaan työskennelleet pitkään erilaisten ihmisten parissa ja soveltaneet laajasti kehollisia ja luovia menetelmiä. Työparina Maija ja Minna yhdistävät pedagogiset ja terapeuttiset kokemuksensa ja jakavat yhteisen näkemyksensä ihmisen kokonaisvaltaisuudesta ja kehollisuuden merkityksestä henkiseen hyvinvointiin.

Sisältö

Tasapainoinen hengitys on yhteydessä rentouteen, tasapainoon, kokemukseen riittävästä turvallisuuden tunteesta ja kykyyn ymmärtää, mitä itsessä ja toisessa tapahtuu. Epätasapainoiset hengitystavat liittyvät stressiin, ahdistukseen, pelkoihin, häpeään, lihasjännitykseen, univaikeuksiin, kiputiloihin, suhteessa olon ongelmiin ja itsensä ymmärtämisen vaikeuksiin.

Koulutuksen teemoja ovat:

Oleminen ja hengitys
Uloshengitys
Tila
Rajat
Mielikuvat ja keho
Hengitys ja kohtaaminen
Hengitys ja liike
Mielensisäinen hengitys

Toteutus

Hengityskoulun sisältö rakentuu ryhmätyöskentelystä, jossa käsitellään hengitykseen, tunnesäätelyyn ja vuorovaikutukseen liittyviä teemoja harjoitusten ja kokemusten jakamisen avulla. Tavoitteena on, että osallistujat ymmärtävät hellittämisen ja rauhoittumisen merkityksen osana omaa hyvinvointia ja vuorovaikutussuhteita.

Hinta

340 € sisältäen koulutuksen ja kahvit

Ilmoittautuminen

15.9. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuessasi vastaa ilmoittautumislomakkeen lopussa kohdassa Lisätietoa seuraaviin kysymyksiin:

1. Kerro taustasi ja siitä miksi haluat osallistua tähän koulutukseen?
2. Mitä odotat koulutukselta?
 
Osallistujamäärä on rajoitettu
 
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Hengittämällä helpottaa

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru