Ikääntyvien kirjallisuusseminaari IKISEMMA

01.02.2024–18.04.2024 Oulu

Aika ja paikka

Torstaisin 1.2., 15.2., 29.2., 14.3., 4.4. ja 18.4.24 klo 17.00–18.30

Paikka: Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Torikatu 22 A, 2. krs, Oulu

Kohderyhmä

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ikääntyvien ihmisten kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa opiskeleville ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia, vaan kaikki halukkaat voivat tulla kuuntelemaan luentoja ja osallistua toimintaan.

Kouluttaja

Dosentti Kari Sallamaa

Sisältö

Ikääntyvien, entinen Ikäihmisten kirjallisuusseminaari IKISEMMA (rakkaalla lapsella on nyt uusi nimi) on vanhin Oulussa toimiva, yhtäjaksoisesti toiminut, yhden ihmisen vetämä kirjallisuuspiiri. Se aloitti toimintansa vuonna 1985 silloisen Oulun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen järjestämänä. Vuonna 2010 Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto otti sen järjestääkseen. Seminaari toimii sekä kevät- että syyslukukaudella; siihen osallistuu säännöllisesti 20–30 henkeä. Toimintamuotoina ovat luennointi ja keskustelu yhteisesti valittavista teoksista. Käsiteltävinä on pääasiallisesti kaunokirjallisuutta, enimmäkseen romaaneja, mutta yksi kerta lukukaudessa omistetaan lyriikalle. Kulloisenkin seminaarin aikana käsitellään 13 teosta. Seminaarin vetäjä-luennoitsijana toimii dosentti Kari Sallamaa Oulun yliopistosta.

Ikisemman kevätlukukausi 2024: lukulista

1.2.

Alkutoimet
Antti Järvi: Minne katosi Antti Järvi?

15.2.

Lukulistan vahvistus
Juhani Suomi: Suomen tasavallan presidentit

29.2.

Satu Saarinen: Annikin sota ja rauha
Maija Saraste: Alfred ja Anna Sarlin. Maalaispappilasta maailmaa muuttamaan

14.3.

Maria Peura: Esikoinen
Iida Turpeinen: Elolliset

4.4.  

Silja Kejonen: Äiti ja sylikoira
Mirja Hovila (valik ja sm): Viisi miestä veneessä. Runoja uudesta Latviasta

18.4.

Victoria Belim: Punaiset seireenit
Goce Smilevski: Freudin sisar

Hinta

30 €, maksetaan verkkomaksulla ilmoittautumisen yhteydessä tai laskulla seminaarin alussa

Verkkomaksulla maksaminen: Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, sinut ohjataan maksamaan maksu Paytrailin kautta.

Ilmoittaudu

25.1.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; Ikisemmassa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.