Ikääntyvien yliopiston verkkoluentosarja keväällä 2020 Ylivieskassa

Aika ja paikka

Ke 22.1. ja 12.2.2020 klo 14.00-16.00
Kulttuurikeskus Akustiikka, os. Koulukatu 2

Tämän hetkisen koronavirustilanteen takia kesäyliopiston senioritoimintaa ei järjestetä Ylivieskassa toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme jatkosta myöhemmin.

Ikääntyvien yliopiston kevään jäljellä olevia luentoja on mahdollista seurata verkkoluentona omalta tietokoneelta käsin. Poikkeusjärjestelystä vastaa Jyväskylän kesäyliopisto. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Jotta saatte viikoittain vaihtuvan luentolinkin, tulee teidän ilmoittautua verkkoluentojen seuraajiksi Jyväskylän kesäyliopistoon:

https://kesayo.jyu.fi/fi/opintotarjonta-uusi/koulutustarjonta/40000/400441/428004

Jyväskylän kesäyliopisto perii luentojen seuraamisesta maksun.

Kohderyhmä

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ikääntyvien ihmisten kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa opiskeleville ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia, vaan kaikki halukkaat voivat tulla kuuntelemaan luentoja ja osallistua toimintaan.

Tavoitteet

Ikääntyvien yliopistotoiminnan tavoitteena on tarjota ikääntyville mahdollisuus yliopistotasoiseen opiskeluun ilman opintosuoritus- ja tutkintotavoitteisuutta sekä tarjota mahdollisuus henkisten ja sosiaalisten kykyjen ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Sisältö

Luennot lähetetään Jyväskylästä internetin välityksellä yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa.


Ikääntyvien yliopistotoiminnan lähtökohtana aiheiden valinnassa ja toiminnassa on tieteellisyys. Toimintamuotoina ovat yleisluennot ja seminaarit. Toiminnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä Oulun yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Myös opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun.

Ikääntyvien yliopistotoiminnan taustana on 1970–luvun alkupuolelta lähtien eri puolille Eurooppaa levinnyt korkeakouluihin liittyvä koulutusmuoto, jonka kansainvälisenä nimenä on useimmiten ollut ”Kolmannen ikäkauden yliopisto”.


Saat luentojen tiedot näkyviin klikkaamalla niiden nimeä alla olevassa kohdassa Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.


Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

  • Lumelääkkeiden (plasebon) vaikutus 22.1.
  • Ikääntyvä kuluttaja 12.2.
  • Luonnosta hyvinvointia ja kansallispuistoista kaksinverroin 6.5.
  • Suomen aluekehityksen koko kuva 11.3.
  • Lasinkirkas, hullunrohkea. Aila Meriluodon runoudesta. 22.4.

Hinta

Ikääntyvien yliopiston luennot ovat maksuttomia

Ilmoittautuminen

Luennoille osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Ikääntyvien yliopistoon. Ilmoittautua voi Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan alla olevan ilmoittautumislinkin kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse (kesayo@ylivieska.fi) tai puhelimitse (040 7756 931). Myös luentopaikalla voi ilmoittautua ennen luennon alkua.