Ikääntyvien yliopiston verkkoluentosarja syksyllä 2020 Kuusamossa

Aika ja paikka

Tiedote 3.12.2020:

Syksyn viimeinen luento 9.12. on peruttu tiukentuneiden koronavirusrajoitteiden vuoksi.

Tiedote 08/2020:

Tämän hetkisen tiedon mukaan Ikääntyvien yliopiston verkkoluentoja voidaan järjestää syksyllä 2020 viranomaisten antamat hygienia- ja turvallisuusohjeistukset huomioiden. Seuraamme näitä ohjeistuksia ja päivitämme tälle sivulle, mikäli luentosarjan järjestämiseen tulee muutoksia.

Tietoa saa myös soittamalla toimistoon: 040 860 8715 tai sähköpostilla: kesayo@kuusamo.fi

Mikäli maskien käyttöön tulee syksyn aikana viranomaissuositus, emme valitettavasti pysty järjestäjän puolesta tarjoamaan maskeja, vaan luennoille osallistuvia pyydämme käyttämään omia maskeja.

Teatterisalissa on tällä hetkellä käytössä paikat 39 henkilölle.

Edellytämme kaikilta asiakkailtamme, että paikalle ei tulle flunssaoireisena tai mikäli on aihetta epäillä altistusta koronavirustartunnalle.

Syksyn luentojen ajankohdat:
Ke 23.9., 14.10., 28.10., 25.11. ja 9.12.2020 (peruttu) klo 14.00-16.00

Kuusamo-opisto, teatterisali (päärakennus, 1. krs), Kitkantie 35

kuva Hannu Hautala

Kohderyhmä

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ikääntyvien ihmisten kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa opiskeleville ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia, vaan kaikki halukkaat voivat tulla kuuntelemaan luentoja ja osallistua toimintaan.

Tavoitteet

Ikääntyvien yliopistotoiminnan tavoitteena on tarjota ikääntyville mahdollisuus yliopistotasoiseen opiskeluun ilman opintosuoritus- ja tutkintotavoitteisuutta sekä tarjota mahdollisuus henkisten ja sosiaalisten kykyjen ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Sisältö

Luennot lähetetään Jyväskylästä internetin välityksellä yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa.


Ikääntyvien yliopistotoiminnan lähtökohtana aiheiden valinnassa ja toiminnassa on tieteellisyys. Toimintamuotoina ovat yleisluennot ja seminaarit. Toiminnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä Oulun yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Myös opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun.

Ikääntyvien yliopistotoiminnan taustana on 1970–luvun alkupuolelta lähtien eri puolille Eurooppaa levinnyt korkeakouluihin liittyvä koulutusmuoto, jonka kansainvälisenä nimenä on useimmiten ollut ”Kolmannen ikäkauden yliopisto”.


Saat luentojen tiedot näkyviin klikkaamalla niiden nimeä alla olevassa kohdassa Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.


Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

Hinta

Ikääntyvien yliopiston luennot ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen

Luennoille osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Ikääntyvien yliopistoon. Ilmoittautua voi Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikkaan alla olevan ilmoittautumislinkin kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Myös luentopaikalla voi ilmoittautua ennen luennon alkua.

Kuusamon toimipaikka
Kitkantie 35 (Kuusamo-opisto)
93600 Kuusamo
Puh. 040 860 8715

Lisätietoa

Toimisto / puhelin: 040 860 8715
Toimisto / sähköposti: kesayo@kuusamo.fi