Italian alkeisjatkokurssi, taso A2.1

18.09.2024–26.03.2025 Verkossa

Aika ja paikka

18.9.2024–26.3.2025

Ke klo 18:30–20:00

Etäyhteydellä Zoomissa

Opetusta ei ole viikoilla 43 ja 10, joulutauko on viikot 49-2.

Kouluttaja

Marco Mencarelli

Olen Toscanasta lähtöisin oleva italialainen, jonka polku on johtanut Jyväskylän ja Muonion kautta Rovaniemelle, Lappiin. Opetan italian kieltä eri oppilaitoksissa, mm. Lapin yliopistossa sekä useammassa kansalaisopistossa. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa olen opettanut syksystä 2020 lähtien.

Olen valmistunut Sienan yliopistosta ja italian opettajana olen päässyt hyödyntämään Italian kielen ja kirjallisuuden opintojani. Kursseillani haluan, että opiskelijoilla on mukavaa ja pyrin luomaan rentoa ilmapiiriä, jossa kaikki uskaltavat rohkeasti yrittää virheitä pelkäämättä.

Olen vetänyt verkkokursseja useamman vuoden ajan ja kokemuksesta uskallan luvata, että myös etäopiskelu on hauskaa ja toimivaa, eikä erityisiä teknologisia taitoja vaadita. Rohkeasti vain mukaan siis!

Tavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija osaa
-    asioida vaatekaupassa
-    kertoa menneistä tapahtumista
-    käyttää refleksiiviverbejä
-    käyttää adjektiivin vertailumuotoja
-    keskustella lomanvietosta

Sisältö

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on jo italian kieliopin alkeet hallussa. Kurssilla jatketaan italian kieliopin opiskelua, harjoitellaan käytännön tilanteita ja tutustutaan Italian kulttuuriin rennossa ilmapiirissä opiskelijoiden tahtiin. Kurssilla tehdään kuuntelu- ja keskusteluharjoituksia sekä harjoitellaan hieman kirjoittamista.
Kurssilla harjoitellaan mm. lomasta/arjesta kertomista, ostoksilla käyntiä sekä ruoanlaitosta puhumista.
Kurssilla opetellaan mm. menneistä tapahtumista kertomista (perfekti), refleksiiviverbejä, adjektiivien vertailua sekä konditionaali.

Oppikirja:
Tehdään oppikirja Bella Vista 1 loppuun, eli kappaleet 12–14
Aloitetaan Bella Vista 2, kpl 1-2

Huomioitavaa

Kurssille voi osallistua ilman arviointia, mutta opiskelija voi halutessaan saada kurssista 3 op, jolloin opiskelijan osaamista arvioidaan kurssin aikana. Arviointi perustuu kurssin aikana tehtyihin tehtäviin ja loppukokeeseen. Osaaminen arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Hinta

104€
(maksetaan kahdessa erässä, puolet syyslukukaudella ja puolet kevätlukukaudella.)

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen alkaa 1.7.2024.

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija
Hanne Palosaari
hanne.palosaari@kuusamo.fi
puh. 0400 175 657