Italian alkeiskurssi, taso A1

21.09.2023–18.04.2024 Verkossa

Aika ja paikka

21.9.2023–18.4.2024

To klo 18.30–20

Etäyhteydellä Zoomissa

Kouluttaja

Marco Mencarelli

Olen Toscanasta lähtöisin oleva italialainen, jonka polku on johtanut Jyväskylän ja Muonion kautta Rovaniemelle, Lappiin. Opetan italian kieltä eri oppilaitoksissa, mm. Lapin yliopistossa sekä useammassa kansalaisopistossa. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa olen opettanut syksystä 2020 lähtien.

Olen valmistunut Sienan yliopistosta ja italian opettajana olen päässyt hyödyntämään Italian kielen ja kirjallisuuden opintojani. Kursseillani haluan, että opiskelijoilla on mukavaa ja pyrin luomaan rentoa ilmapiiriä, jossa kaikki uskaltavat rohkeasti yrittää virheitä pelkäämättä.

Olen vetänyt verkkokursseja useamman vuoden ajan ja kokemuksesta uskallan luvata, että myös etäopiskelu on hauskaa ja toimivaa, eikä erityisiä teknologisia taitoja vaadita. Rohkeasti vain mukaan siis!

Tavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija
- kykenee kertomaan itsestään perustiedot (nimi, ikä, kansalaisuus, mistä on kotoisin ja missä asuu)
- hallitsee numerot
- osaa muodostaa yksinkertaisia kysymyksiä ja antaa lyhyitä vastauksia
- osaa taivuttaa säännöllisiä
-ARE, -ERE ja -IRE verbejä preesensissä
- osaa käyttää epämääräistä ja määräistä artikkelia
- kykenee tekemään tilauksen kahvilassa

Sisältö

Kurssilla aloitetaan italian kielen opiskelu aivan alusta rennossa ilmapiirissä. Kurssilla opetellaan peruskielioppia, harjoitellaan yksinkertaisia käytännön tilanteita ja tutustutaan Italian kulttuuriin. Lisäksi tunneilla tehdään kuuntelu- ja keskusteluharjoituksia. Kurssilla opiskellaan mm. perussanastoa, ääntämistä, verbien taivutusta preesensissä, substantiivien suvut, artikkelit, perusprepositioita, substantiivin monikko sekä kellonaikoja. Opitaan myös tervehdyksiä, itsensä esittely, kahvilassa asiointia sekä kaupungilla liikkumiseen tarvittavaa sanastoa.

Huomioitavaa

Kurssista on mahdollista saada arviointi sekä 3 opintopistettä.

Materiaalina käytetään Bella Vista 1 oppikirjaa, kappaleet 1-5.

Arviointi

Osaamisen arviointi on vapaaehtoista. Kurssista on opiskelijan halutessa mahdollista saada 3 opintopistettä, jolloin opiskelijan osaamista arvioidaan kurssin aikana. Arviointi perustuu kurssin aikana tehtyihin tehtäviin ja loppukokeeseen. Osaaminen arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Hinta

100€
(maksetaan kahdessa erässä, puolet syyslukukaudella ja puolet kevätlukukaudella.)

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen alkaa 1.7.2023.

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija
Hanne Palosaari
hanne.palosaari@kuusamo.fi
puh. 0400 175 657