Kehotietoisuudesta tukea kohtaamiseen ja hyvinvointiin

24.03.2023 Oulu

Kulttuurissamme käsitteellinen jatkuva ajattelu on tavanomaista. Silti jotakin jää vajaaksi, jos inhimillisestä kohtaamisesta puuttuu aistittavissa oleva kehollinen läsnäolo. Kehotietoisen aistimisen kautta saat myös informaatiota, jotta voit tukea myös itseäsi, hyvinvointiasi ja jaksamistasi. Syvässä kehotietoisessa tilassa koemme olevamme yhteydessä omaan ytimeemme, aitoihin tunteisiin ja elämän ihmeeseen.

Jokaisella meillä on kehotietoisuutta. Kuitenkin taito säädellä hermostollista ja fysiologista tilaa on automaattinen ja suppea, jos taitoa ei erikseen opettele eikä harjoita. Myös traumahistoria ja stressi kaventavat kykyä syvempään kehotietoisuuteen.

Ihmissuhdetyön ammattilaiset kohtaavat monenlaisia tunnetiloja ja tarpeita. Asiakkaasi / potilaasi / oppilaasi kokemaan ilmapiirin turvallisuuteen vaikuttaa useimmiten enemmän kehollinen tilasi kuin taitavimmatkaan sanat tai ammatilliset metodit.

Aika

24.3.23

Paikka

Oulu

Kenelle

Psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, työnohjaajille, mielenterveyden parissa työskenteleville, opettajille; kaikille jotka etsivät lisätyökaluja omaan hyvinvointiinsa

Hinta

170 €

Ilmoittautuminen

2.3. mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Pe 24.3.2023 klo 9.00–16.00 Oulu

Kohderyhmä

Voit tulla mukaan sekä ammatillisesta kiinnostuksestasi käsin tai etsiessäsi lisätyökaluja omaan hyvinvointiisi. Päivä tarjoaa välineitä ihmissuhdealoilla toimiville kuten psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, työnohjaajille, mielenterveyden parissa työskenteleville, opettajille jne.

Kouluttaja

Kehotunnetaitovalmentaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Riitta Saarikko on perehtynyt kehotietoisiin menetelmiin 1990-luvulta alkaen. Hän on mm. Rosen-terapeutti, PBSP-terapeutti, Essential Motion -ohjaaja sekä Pilates-ohjaaja. Hän on järjestänyt kehotietoisuuteen liittyviä ammatillisia täydennyskoulutuksia sekä suomalaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2004 alkaen.

Tavoitteet

Mitä voit odottaa saavasi päivästä?

  • Uusinta ymmärrystä kehotietoisuudesta ja sen eri tiloista.
  • Opit tunnistamaan omaa kehotietoista ja hermostollista tilaasi paremmin.
  • Ymmärrät uudistavan kehotietoisen tilan merkityksen ja keinoja, miten sen voi tavoittaa.  
  • Opit tunnistamaan toisten ihmisten kehotietoista tilaa.
  • Saat yksinkertaisia harjoitteita, joita voit soveltaa.

Päivässä sovellamme mm. Psykomotorisen Pesso-Boyden -terapian sekä Essential Motion -harjoitteita.

Kirjallisuutta aiheesta:

Fogel, A. 2021. Restorative Embodiment and Resilience: A Guide to Disrupt Habits, Create Inner Peace, Deepen Relationships, and Feel Greater Presence. North Atlantic Books, Berkeley, CA.

Sisältö

Koulutuspäivässä tutkimme kehotietoisuutta, sen erilaisia tiloja ja neurobiologiaa. Teemme myös käytännön harjoituksia, jotka havainnollistavat ja tarjoavat omakohtaisia kokemuksia.

Hinta

170 € sisältäen koulutuksen ja materiaalin

Ilmoittaudu

2.3.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäylipistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.