Kirjoituskurssi: Kerro runolla

Jos runon ilmaisukeinot tuntuvat sinusta joskus hieman hankalilta, helpotusta tilanteeseen tuo Tommi Parkon kaksipäiväinen intensiivikurssi. Kurssilla perehdytään tiiviiseen ilmaisuun ja erilaisiin runolla kertomisen keinoihin, kuten analogisuuteen, simultaanisuuteen ja assosiatiivisuuteen.

Aika ja paikka

La–su 15.–16.8.20 klo 10.00–14.00

Kurssi järjestetään etäopetuksena verkkoluokassa. Osoite lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Opetusta ei tallenneta.

Kohderyhmä

Kaikki runon kirjoittamisesta kiinnostuneet

Kouluttaja

Tommi Parkko on useita runokokoelmia ja tietokirjoja julkaissut runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja ja käännösrunoutta julkaisevan kustantamon vetäjä.

Sisältö

Runo kertoo merkityksellisiä asioita, mutta ne eivät tavallisesti jäsenny perinteisten juonitarinoiden muotoon. Runossa käytetään usein analogisuutta, simultaanisuutta ja assosiatiivisuutta. Analogisuus runossa tarkoittaa asioiden rinnastamista – runo voi kertoa siirtämällä kokijan tunteet vaikkapa ympäristöön. Simultaanisuus purkaa juonitarinan lineaarisuutta ja assosiatiivisuus puolestaan tarkoittaa mieleenjohtumia: yhdestä asiasta tulee mieleen toinen, ja tämän mielikuvaketjun avulla runo kertoo jostain merkityksellisestä.

Kurssin järjestävät Huutomerkki ry ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto. Kurssi on osa Oulun Muusajuhlia.

       

Hinta

20 €, laskutus kurssin jälkeen

Ilmoittautuminen

24.7. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Koulutussuunnittelija Merja Kuure
merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2203