Kotona kehossa – päivä omalle hyvinvoinnillesi kehotietoisesti

16.11.2024 Oulu

Kaipaatko yhteyttä aistivaan, elävään kehoosi ajattelun ja tietämisen sijaan?

Päivä lisää ymmärrystä kehotietoisuudesta tietoisuuden tilana ja sen merkityksestä omaan hyvinvointiin sekä turvallisen, tunnetasolla kohtaavan ilmapiirin rakentamisessa. Päivä syventää taitoasi kuunnella oman kehosi viestejä myötätunnolla, tarjoaa keinoja stressin säätelyyn ja inspiraatiota omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Osaa harjoituksista voit helposti soveltaa myös omassa arjessasi tai työssäsi. Tutkimme myös leikin merkitystä ja herättelemme vapaampaa ilmaisua ilman vaatimuksia tai suorittamista.

Aika

La 16.11.24

Paikka

Oulu

Ilmoittautuminen

29.10.24 mennessä

Hinta

220 €

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

La 16.11.24 klo 9.30–16.30 Oulu

Kohderyhmä

Voit tulla mukaan ammatillisesta kiinnostuksestasi käsin tai etsiessäsi tukea omaan hyvinvointiisi. Päivä tarjoaa inspiraatiota ihmissuhdealoilla toimiville kuten psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, työnohjaajille, mielenterveyden parissa työskenteleville, opettajille jne. Oleellista päivään osallistumisessa on halu tutkia kehollista kokemusta omakohtaisesti, vaikka harjoituksiin osallistuminen onkin vapaaehtoista.

Kouluttaja

Kotona kehossa -valmentajakouluttaja, PBSP-terapeutti, Rosen-terapeutti, Essential Motion -ohjaaja, Pilates-ohjaaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Riitta Saarikko on perehtynyt kehotietoisiin menetelmiin 1990-luvulta alkaen. Hän on järjestänyt kehotietoisuuteen liittyviä ammatillisia täydennyskoulutuksia sekä suomalaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2004 alkaen. Hän on ollut järjestämässä Suomessa ensimmäistä kertaa mm. Essential motion -ohjaajakoulutusta ja Pesso-Boyden -terapeuttikoulutusta. Hän on myös Kotona kehossa -valmennuksen toinen kehittäjä ja kouluttaa Kotona kehossa -valmentajia.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on

  • saada uusinta ymmärrystä kehotietoisuudesta ja sen eri tiloista
  • oppia tunnistamaan omaa kehotietoista ja hermostollista tilaa paremmin
  • ymmärtää ns. uudistavan kehotietoisen tilan merkitys ja mitä sen tavoittaminen tarkoittaa
  • oppia tunnistamaan toisten ihmisten kehotietoista tilaa
  • saada yksinkertaisia harjoitteita, joita voit soveltaa työssäsi ja / tai henkilökohtaisessa elämässäsi

Sisältö

Koulutuspäivässä tutkimme kehotietoisuutta erilaisin harjoittein.

Sovellamme mm. Psykomotorisen Pesso-Boyden -terapian sekä Essential Motion -harjoitteita.

 

Kirjallisuutta aiheesta:

Fogel, A. 2021. Restorative Embodiment and Resilience: A Guide to Disrupt Habits, Create Inner Peace, Deepen Relationships, and Feel Greater Presence. North Atlantic Books, Berkeley, CA.

Hinta

220 €

Ilmoittaudu

29.10.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.