Köysitoiminnan ohjaajakoulutus KTO 1 (lähikoulutus)

Moduuli 1: Seinäkiipeilyn ja kalliokiipeilyn perusteet
Koulutus on ensimäinen moduuli köysitoiminnan ohjaaja taso-koulutuksesta

Aika ja paikka

Ma-ti 16.-17.8.2021 ma klo 9.00-17.30 ja ti klo 8.30-15.30

Ylivieska; tarkempi paikka ilmoitetaan sähköpostitse lähetettävässä kutsussa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Kiipeilyliitto ry:n kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kiipeilijöille, seikkailutoiminnassa toimiville tai siitä kiinnostuneille

Kouluttaja

SKIL KTO-kouluttaja Pasi Penttinen

Sisältö

KTO 1-kurssille voit tulla vaikka et olisi koskaan kiipeilyä harrastanut. Kurssi on tarkoitettu myös kiipeilyn harrastajille, kokenutkin harrastaja saa kurssilla tietoa uusista välineistä ja turvallisista toimintatavoista. Kurssilla käydään läpi sisäseinä- ja kalliokiipeilyn perusteet: varusteet, solmut, varmistaminen, laskeutuminen ja yläköysipaikan rakentaminen sekä turvallisuusajattelu.

Moduulin tavoitteena on antaa kurssilaiselle turvalliset toimintatavat ja riittävä ymmärrys kiipeilyyn liittyvissä asioissa, jotta omatoiminen harrastaminen turvallisesti olisi mahdollista. KTO 1 on perusta ohjaajakoulutukseen ja se on vaatimuksena KTO 2-kurssille osallistumiseen. Omia kiipeilyvälineitä ei kurssilla tarvita. Jos omistaa kiipeilytossut ja valjaat, ne kannattaa ottaa mukaan kurssille. Opetusta on sekä ulko- että sisätiloissa.

Huomioitavaa

KTO 1 pääsyvaatimukset

  • normaaliterveys ja 18 vuoden ikä
  • alle 18-vuotiaalla oltava huoltajan suostumus kurssille osallistumiseen

Hinta

235 € sisältäen koulutuksen ja lisenssin

Ilmoittautuminen

1.8. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Köysitoiminnanohjaaja (KTO)

Käysitoiminnanohjaajataso on SKIL ohjaajakoulutuksen ensimmäisen taso ja kurssi on tarkoitettu kiipeilijöiden lisäksi seikkailutoiminnassa toimiville tai siitä kiinnostuneille henkilöille. Kurssi sisältää kaksi (2-päiväistä) kurssiosiota (KTO 1 ja KTO 2) sekä yksipäiväisen näyttökokeen, jotka suoritetaan järjestyksessä. Molemmat kurssimoduulit on läpäistävä hyväksytysti ennen kokeeseen osallistumista.

KTO-kurssi sisältää tavittavat tiedot ja taidot turvalliseen ohjaustoimintaan erilaisissa kiipeilyllisissä toimintapisteissä. Auktorisoitu KTO voi ohjata yläköysivarmisteisia ryhmiä sisällä ja ulkona, esimerkiksi laskeuduttamista. KTO ei voi opettaa kiipeilyä eikä liidaamista, jotka ovat KO-tasoisen töitä.

KTO-kursseille pääsemiseen ei ole kiipeilyllisiä vaatimuksia. Turvatekniikan keskuksen ohjeiden mukaan SPR EA 2 tai vastaava oltava voimassa ohjaajana toimittaessa.

KTO 2 järjestetään Ylivieskassa 18.-19.8.2021. Lue lisää täältä

 

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru