Kurkistus ikonien maailmaan

03.04.2024–15.05.2024 Oulu

Ikonit ovat puhutelleet ihmistä vuosisadasta toiseen hiljaisella ja syvällisellä kuvakielellään. Tule tutustumaan, millaisia ikonit ovat ja miten niitä voisi lähestyä.

Aika

3.4.–15.5.24 (neljä arki-iltaa)

Paikka

Oulu

Kenelle

Kaikille ikoneista kiinnostuneille

Hinta

120

Ilmoittautuminen

20.3.24 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Ke 3.4., ke 17.4., ma 6.5. ja ke 15.5.24 klo 17.00–20.00

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston tilat Oulun keskustassa

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ikoneista. Vaikka ikonit kuuluvat kiinteästi ortodoksisen kirkon traditioon ja jumalanpalveluselämään, kurssille osallistuminen ei edellytä kirkkoon kuulumista tai muutakaan vakaumuksellista taustaa. Kurssilla toteutettavat pienet piirustusharjoitukset eivät vaadi mitään erityisiä kuvallisen ilmaisun taitoja.

Kouluttaja

Taideterapeutti, ikonimaalari, FT Laura Katriina Aura

Sisältö

Kurssilla tutustutaan ikoneihin, niiden merkitykseen, historiaan ja filosofiaan lyhyesti. Pääpaino on siinä, miten ikonin maailmaa ja poeettista kerrontaa voisi lähestyä henkilökohtaisella tasolla. Kurssilla tutustutaan ikonin maalaamisen vaiheisiin ja tekniikoihin sekä tehdään ikonin kuvaamiseen liittyviä piirustusharjoituksia. Harjoituksissa pyritään hälventämään piirtämiseen mahdollisesti liittyviä epämukavuuksia ja löytämään piirtämisen iloa sekä tilaa hiljaiselle vuoropuhelulle ikonin aiheen kanssa.

Kurssin aikana on mahdollista käydä tutustumassa Oulun ortodoksisen kirkon ikoneihin.

Ikonin perimmäinen tehtävä on saada katsojansa näkemään näkymätöntä.
- Serafim Seppälä

Hinta

120 €

Opiskelija hankkii itse materiaalit. Perusmateriaaleiksi riittävät piirtämiseen soveltuvat lyijykynät ja paperit. Myös muita piirtimiä voi halutessaan käyttää.

Ilmoittaudu

20.3.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Tutustu ortodoksiseen kirkkoon, ikoneihin ja ikonimaalaukseen

Kirjavinkki: Seppälä, Serafim. Ikonin filosofia. Kirjapaja 2014.

Kuvagalleria

ikoni1.jpg
ikoni2.jpg
ikoni3.jpg
ikoni4.jpg
ikoni5.jpg
ikoni6.jpg