Kuvataideharjoitukset keskittymiskyvyn ja rauhoittumisen menetelmänä

Aika ja paikka

Pe 1.4.22 klo 9.00–15.00 Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin kutsussa

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu erityisesti kasvatusalan ammattilaisille kuten peruskoulun luokanopettajille ja eritysopettajille, jotka tarvitsevat työssänsä keinoja ryhmän tai yksittäisten oppijoiden rauhoittamiseen sekä keskittymiskyvyn parantamiseen. Lisäksi kurssi sopii muillekin, jotka haluavat oppia rentoutumaan lyhytkestoisten taideterapeuttisten harjoitusten avulla.

Kouluttaja

LogoArt-taideterapiaohjaaja, FM Mirkku Valkola
Kouluttaja on myös RMP-motivaatiovalmentaja ja VOIMAKEHÄ®-lisenssi valmentaja, ura-/opinto-ohjaaja, opettaja, digiopettaja, NTM, FM sekä tradenomi. Hänellä on yhteensä 18 vuoden työkokemus opetuksen, ohjauksen ja valmennuksen eri tehtävistä.

Sisältö

Tämän kurssin aikana opit kokemuksellisuuden kautta muutamia taideterapian harjoituksia, jotka auttavat ryhmän rauhoittamisessa ja keskittymiskyvyn parantamisessa. Harjoitukset pohjautuvat LogoArt-taideterapiaohjauksen vesiväri- ja muotopiirustusharjoituksiin. Nämä harjoitukset auttavat hetkeksi irtaantumaan arjen hektisyydestä ja myös ohjaavat parhaimmillaan onnistumisen kokemuksiin valmiiden töiden äärellä. Osallistuakseen tai tehdäkseen näitä harjoituksia ei tarvitse olla taitava tai kokenut piirtäjä tai maalaaja.

Toteutus

Päivä aloitetaan lyhyellä katsauksella LogoArt-taideterapiaan ja sen taustalla olevaan Viktor Franklinin tarkoituskeskeiseen psykologiaan. Sen jälkeen toteutetaan muutamia muotopiirustusharjoituksia. Välineinä kynät tai väriliidut ja paperi. Lisäksi toteutetaan 2–3 ohjattua vesivärimaalausharjoitusta. Välineinä koululaisen vesivärit, akvarellipaperi ja siveltimet sekä vesi ja pesusieni. Osallistuja saa lyhyet ohjeet / tehtäväkuvaukset mukaansa sovellettavaksi omien ryhmien kanssa.

Hinta

150 € sisältäen koulutuksessa käytettävät materiaalit kurssin ajaksi

Ilmoittautuminen

16.3. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoja

Riitta Niku
riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2201

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru