Lapsuuden kehityksellinen trauma kliinisessä työssä

18.11.2023 Oulu

Traumoja on tutkittu paljon. Kehityksellinen trauma on silti monelle tuntematon käsite. Se on kuitenkin usein psyykkisen kivun ja monen mielenterveyden häiriön taustalla. Vakavimmillaan se voi johtaa epävakaan persoonallisuushäiriön kehittymiseen.

Varhaisessa vaiheessa syntynyt kehityksellinen trauma (relational trauma) vaikuttaa keskeisesti ihmisen minäkuvaan ja identiteettiin. Kehityksellisen trauman seurauksena ihmiselle muodostuu epäaito minuus, jonka ytimessä on syvä alitajuinen arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunne. Usein ihminen ei ole täysin tietoinen näistä tunteista, koska niiden tunnistaminen on niin kivuliasta. Kaikki ihmiset kantavat kehityksellisestä traumasta aiheutuvia jälkiä tavalla tai toisella.

Aika

La 18.11.23

Paikka

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä

Kenelle

Psykoterapeutit, terapeutit, ihmissuhdetyön ammattilaiset

Ilmoittautuminen

30.10.23 mennessä

Hinta

250 €

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2202

Aika ja paikka

La 18.11.2023 klo 10.00–14.30 Oulu

Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille lähetettävässä kutsussa.

Kohderyhmä

Psykoterapeutit, terapeutit, ihmissuhdetyön ammattilaiset ja kaikki jotka työssään kohtaavat kehityksellisestä traumasta kärsiviä ihmisiä

Kouluttaja

Juha Klaavu


Kuva Julia Alakulju

Juha Klaavu on teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (Valvira, Kela, EFPP), jungilainen psykoanalyytikko (C.G. Jung Institute Zürich, FEGAP, IAAP), kouluttaja, luennoitsija ja psykoterapeuttien työnohjaaja. Hän on toiminut psykoterapeuttina noin 20 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Hänen erityisalojaan ovat kehityksellinen trauman ja epävakauden hoito. Juha on kirjoittanut kirjan Lapsuuden kehityksellinen trauma — Syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen (Viisas Elämä 2023).

Sisältö

Luento-osuus kehityksellisestä traumasta
klo 10.00–11.30

  • Kehityksellisen trauman synty, sisältö ja ilmenemismuodot ihmisen elämässä
  • Miten kehityksellinen trauma eroaa traumoista ja miten se suhteutuu kompleksiseen PTSD:hen (c-PTSD)

Lounastauko
klo 11.30–12.30

Workshop, työskentelyä ryhmissä
klo 12.30–14.30

  • Kehityksellisen trauman ilmeneminen asiakastyössä
  • Kehityksellisen trauman erityiskysmyksiä ja hoito kliinisessä työssä asiakastapausten kautta (osallistujat voivat tuoda tapauksia omasta työstään)

Hinta

250 €

Ilmoittaudu

30.10.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.