Lempeä LogoArt ja hoitava kirjoittaminen uupumuksen hoidossa

01.03.2023–27.09.2023 Oulu

LogoArt- taideterapia eheyttää, kehittää luovuutta, auttaa löytämään ratkaisuja sekä virkistää ja antaa uusia voimia. Joskus tunteita ja omia olotiloja on vaikea sanoittaa. Silloin lempeä LogoArt-taideterapia on hyvä menetelmä tunteiden ja kokemusten ilmaisuun. Tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan löytää ihmisessä itsessään olevat sisäiset voimavarat ja taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Oikeaa ja väärää ei ole.

LogoArt-taideterapian ja luovan kirjoittamisen prosessi on hoitava kokonaisuus. Päiväkirjamainen luova kirjoittaminen on hoitavaa pieninäkin määrinä ja se on edullinen keino hoitaa itseään, sillä sen avulla pääsee kosketuksiin omiin tunteisiin ja muistoihin.

Aika

1.3.–27.9.23 (kuusi keskiviikkoiltaa)

Paikka

Oulu

Kenelle

Jokaiselle, joka on kiinnostunut tarkastelemaan elämäänsä luovin menetelmin.

Hinta

170 €

Ilmoittautuminen

15.2.23 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Kevään 2023 kokoontumiset: ke 1.3., 29.3., 19.4. ja 10.5.2023 klo 17.00–20.00
Syksyn 2023 kokoontumiset: ke 6.9. ja 27.9.2023 klo 17.00–20.00

Kurssi pidetään Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa Oulun keskustassa.

Kohderyhmä

Kurssi sopii jokaiselle, joka on kiinnostunut tarkastelemaan elämäänsä luovin menetelmin. Erityistaitoja ei tarvitse olla. Oikeaa ja väärää ei ole.

Kouluttaja

LogoArt-taideterapiaohjaaja, varhaiskasvatuksen opettaja, KK Eija Kortetjärvi

Sisältö

Tapaamiskertojen runko:

1. kokoontuminen: Mielen tyhjennys maalaten ja kirjoittaen

2. kokoontuminen: Maadoittava savityöskentely

3. kokoontuminen: Lempivuodenaika maalaten

4. kokoontuminen: Voimapaikka savea työstäen

5. kokoontuminen: Perhemaalaus

6. kokoontuminen: Toiveet ja unelmat

Kurssi pohjautuu tekemisen kautta omien vahvuuksien ja voimien löytymiseen. Kurssi ei sisällä teoriaa.

Hinta

170 € sisältäen kurssilla tarvittavat materiaalit (savi, Steiner-paperi, Stockmar-värit)

Ilmoittaudu

15.2.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Logoart-taideterapia

Logoart- taideterapia yhdistää käden ja mielen voiman. Se on kokonaisvaltaista taideterapiaa, jonka on kehittänyt suomalais-brasilialainen Marianne Prado Viktor Franklinin logoterapiasta sekä taideterapiasta. LogoArtin tavoitteena on löytää yhteys itseensä, tunteidensa kipukohtiin ja tapaan toimi eri tilanteissa.

LogoArt eheyttää, kehittää luovuutta, auttaa löytämään ratkaisuja sekä virkistää ja voimaannuttaa, mutta auttaa myös löytämään ihmisessä itsessään olevat sisäiset voimavarat. Usein tunteille ja omille olotiloille ei löydy sanoja, silloin lempeä LogoArt- taideterapia on hyvä väline tunteiden ja kokemusten ilmaisuun. Jokainen saa tehdä omaa matkaansa ilman suorituspaineita, sillä oikeaa ja väärää ei ole.

Voimaa savesta

Saven muovaamiseen ei tarvitse erityistaitoja. Siihen on helppo käydä käsiksi ja sitä voi muokata yhä uudelleen ja uudelleen. Savityöskentelyn avulla on mahdollista antaa savelle muoto ja käsitellä omia ajatuksia ja tunteita.

Taideterapiamaalaus

Maalaamisen avulla pääsee jokainen tekemään matkan itseensä. Värien avulla voimaantuu ja samalla luovuus vapautuu. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla saa kosketuksen itse sisimpään. Tärkeintä ei ole lopputulos vaan se prosessi, joka edistää omaa kasvua. Maalaaminen on jokaisen omaa vapaata tunteiden ja kokemusten ilmaisua. Vaikeita asioita on turvallista käsitellä ja kohdata maalaamisen kautta.

Hoitava kirjoittaminen

Kirjoittaminen voi tutkitusti lievittää stressiä ja keventää oloa. Luova kirjoittaminen auttaa purkamaan vaikeita tunteita ja nostaa esiin piilossa olleita sisäisiä ristiriitoja. Lukiessasi kirjoittamasi tekstin itsellesi hiljaa ääneen, saat kosketuksen omiin syviin tunteisiisi useampien aistikanavien kautta. Kirjoittaminen voi toimia peilinä siihen, kuka ja mikä oikeastaan olet. Se auttaa tunnistamaan rajoittavia uskomuksia ja ajatusmalleja. Kirjoittamalla tunnistat elämässäsi toistuvia kaavoja. LogoArt-maalaus ja luova kirjoittaminen toimivat peileinä toisilleen.