Luontokuvista kuvatarinaksi ja esitykseksi

Aika ja paikka

22.–26.1.2020, Kuusamo, paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kurssikutsussa

Kurssi alkaa keskiviikkona klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 13.00.

Kohderyhmä

Luontovalokuvauksen harrastajat, jotka haluvat oppia esityskuvien tekemistä ja kuvien valintaa eri medioihin.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Paavo Hamunen on Suomen Luontokuvausinstituutin ja Kuusamo Nature Photographyn kouluttaja. Paavo ammentaa luonnon kiehtovasta kiertokulusta, muodoista ja abstraktioista loputtomasti aiheita ja elementtejä työhönsä. Kasvimaailman yksityiskohdat, monimuotoiset metsät, lintu- ja maisemakuvaus myös videon ja äänimaailman kautta ovat esimerkkejä Paavon ammatillisista vahvuuksista.

Tavoitteet

Saada omista kuvista mahdollisimman laadukkaita kuvatiedostoja eri käyttötarpeisiin. Tekemään omista kuvista eri tyyppisä esityksiä hyödyntäen ääniä, videota, musiikkia. Ajattelemaan aihealueita laajemmassa mittakaavassa.

Sisältö

Kaveriporukka haluaisi katsella reissukuviasi illanistujaisissa, kameraseurasi haluaa nähdä koosteen vuoden aikana ottamistasi kuvista. Oletko miettinyt, että kovalevyilläsi mahdollisesti uinuu hieno kuvaesitys tietämättäsi!

Kurssin aikana kuvataan talvisessa Kuusamossa eri aihealueita ja käymme eri kuvausteknikoita läpi, opiskelemme kuvaesityksen ja kuvallisen tarinan tekemistä ja esittämistä. Kurssilla harjoitellaan erilaisia tekniikoita, kuinka tarinasi etenee sujuvasti ja yleisön mielenkiinto riittää esityksen loppuun saakka. Lisäksi hyödynnämme esityksen tekemisessä luonnon ääntä, musiikkia, videota.

Opettelemme säätämään kuvat näyttämään hyviltä näytöillä, printeissä Lightroomin ja Photoshopin työkaluilla ja laittamaan kuvat oikeaan kokoon ja esitysmuotoon eri alustoille.

Tutustumme yleisimpiin kuvaesitysohjelmiin ja niiden toimintaan sekä esitysvälineisiin, kuten dataprojektoreihin, nettijulkaisutekniikoihin.

Tammikuun loppu on parasta tykky- ja revontuliaikaa Kuusamossa. Linnuista kuukkeli, koskikara sekä eri metsäruokinnan lajit ovat kuvattavissa. Liikumme tykkykuusikoissa ja jokilaaksoissa kuvaten talvista luontoa.

Huomioitavaa

Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla. Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.

Koulutuksen järjestäjän kautta on mahdollista tarvittaessa lainata kamerakalustoa, tiedustele asiaa ennakkoon.

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille
2) 392 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuuvausretkille
3) 360 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 10 €/vrk. 1 hh tarjolla rajoitetusti.

 

Ilmoittautuminen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 1.1. mennessä Kuusamo-opiston sivujen kautta

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoja

Koulutussunnittelija Hanne Palosaari, hanne.palosaari@kuusamo.fi, puh. 040 0175 657

Kuvagalleria

1._20020820-4410-2.jpg
_mg_7505.jpg