Luova kasvi- ja maisemakuvaus

Aika ja paikka

27.6. – 1.7.2022, Kuusamo-opisto.
Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy perjantaina klo 13. Opiskelua yhteensä 38 tuntia.

Kohderyhmä

Kaikki luonto- ja maisemakuvauksesta kiinnostuneet henkilöt, jotka haluavat saada uutta näkökulmaa kuvaamiseen. Osallistujien on hyvä olla vähintään hallussa kameratekniikan ja valokuvauksen perustaidot.

 

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

 

Tavoitteet

Kurssin aikana käydään läpi eri kasvienkasvuympäristöjä sekä tutustutaan eri kohteisiin ja eri lähikuvauksen aihealueisiin.
Kurssilla opiskellaan makro- ja lähikuvauksen tekniikkaa ja tutustutaan erityisesti lähikuvauksessa käytettävään kamerakalustoon. Kuvaamme kasveja ja yksityiskohtia kesäkuisessa Kuusamossa toteuttaen teoriassa opittua käytännössä, kuvaajan omaa, luovaa näkemystä unohtamatta.
Aiheen hahmottaminen on yksilöllistä ja tätä myös painotetaan kurssilla kunkin kuvaaja kohdalla. Perehdymme dokumentoinnin lisäksi myös luovaan ja ennakkoluulottomaan aiheen hahmottamiseen.

Sisältö

Perehdymme maisemakuvauksen tekniikkaan vanhojen mestareiden tapaan nähdä maisema ja kuinka he käyttivät kameraa ja saivat huippukuvia. Perehdymme tämän päivän maisemakuvaustekniikoihin kuten focus stackinkiin, suotimien käyttöön.
"Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Työvälinettä on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.”

Perinteisen luontovalokuvauksen lisäksi annamme vinkkejä luovaan ja taiteelliseen näkemykseen. Kurssilla päästämme irti vanhoista malleista,
säännöistä ja ajattelutavoista. Lähestymme aihetta ennakkoluulottomasti.
Kuvaaja voi nähdä aiheesta värin, muodon ja jotakin muuta, kuin perinteisen dokumentin.
Opettelemme näkemään aiheita uusista kuvakulmista. Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana, suotimien käyttöön, eri materiaalien läpi kuvaamiseen ja tietenkin kuvien säätämiseen Lightroomin ja Photoshopin avulla.

Huomioitavaa

Kurssilaiset voivat kuvata omalla kuvauskalustollaan tai lainata tarvittaessa opiston digitaalisia järjestelmäkameroita (Nikon).

Mukaan ulkoiluun soveltuva vaatetus (myös sadevaatteet) sekä hyvät jalkineet, termospullo, vesipullo ja reppu.

Osallistujilla tulee olla oma voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus.

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen) ja saunan

2) 365 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja päivällisen

3) 335 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk. Majoittuminen sunnuntaina sisältyy kurssimaksuun.
Kuljetusten lisämaksu 30€/kurssi.

Ilmoitathan ilmoittautumisen lisätiedoissa mikäli tarvitset kuljetuksia tai haluat varata yhden hengen huoneen.

Ilmoittautuminen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5.2022 mennessä Kuusamo-opiston nettisivujen kautta

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoja

Koulutussuunnittelija Hanne Palosaari, hanne.palosaari@kuusamo.fi, puh. 0400 175 657

Kuvagalleria

kukkataidetta.jpg

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru