Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen 3 op (lähikoulutus)

Aika ja paikka

15.01.-27.2.22 Kuusamo, paikka ilmoitetaan tarkemmin osallistujille sähköpostitse koulutuskutsussa

1. moduuli

Ennakkotehtävä osallistujille viikolla 1

Opetusta:

  • la 15.1. klo 10.00-13.15
  • la 22.1. klo 10.00-13.15
  • su 23.1. klo 10.00-13.15

Itsenäistä työskentelyä, oman käsikirjoituksen työstämistä opetusviikonloppujen välissä sekä moduulien 1 ja 2 välissä. Ensimmäisen opetusjakson kurssiviikonloppujen välillä ryhmä katsoo ja analysoi yhdessä kaksi elokuvaa (viikko 3).

Ensimmäisen opetusmoduulin jälkeen tutustutaan äänen ja kuvan leikkaamisen perusteisiin (kesto 3 t), aika ja opettaja tarkentuvat myöhemmin.

2. moduuli

Opetusta:

  • la 19.2. klo 10.00-13.15
  • la 26.2. klo 10.00-13.15
  • su 27.2. klo 10.00-13.15

Kohderyhmä

Kurssi sopii elokuvasta, kirjoittamisesta ja ajattelusta innostuneille. Se antaa valmiuksia soveltaa kurssin oppeja omassa työssään tai elämässä.

Kouluttaja

Vesa Kantola, joka on opettanut yli 25 vuotta Teknillisellä korkeakoululla ja Aalto Yliopistossa po. metodilla elokuvakerrontaa ja luonut useita erilaisia kursseja mm. elokuvakerronnasta, kuvallisesta ilmaisusta jne.

Vesa Kantola on toiminut myös tuottajana ja käsikirjoittajana pitkissä dokumenttielokuvissa Kristalli- Filmi Oy:ssä vuodesta 1989 lähtien. Viimeisin pitkä dokumenttielokuva "Koditon Koti" tuli YLE:n dokumenttiprojektin alla tammikuussa 2020. Hän on myös tehnyt kansainvälisiä julkaisuja interaktiivisesta teatterimetodeista ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta sekä pelillisistä menetelmistä sovellettuna nopeaan palvelusuunnitteluun.

Äänen ja kuvan leikkaamisen perusteet (3 t) opettaja varmistuu myöhemmin.

Sisältö

Kurssin aikana kukin osanottaja luo oman käsikirjoituksensa prosessikirjoittamisen avulla. Kirjoittaminen tapahtuu omalla ajalla opetusviikonloppujen välissä. Opetusmetodina kurssilla on Paul Schraderin (mm. Taksikuski-elokuvan käsikirjoittaja) käyttämä opetustapa. Kurssilla käydään läpi myös Aristotelista dramaturgiaa sekä analysoidaan muutamia elokuvia. Opettaja antaa etänä palautetta itsenäisen työskentelyn tueksi jokaiselle osallistujalle.

Hinta

265 € sisältäen opetuksen ja mahdollisen koulutusmateriaalin sähköisenä

Ilmoittautuminen

17.12. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa:

Koulutussuunnittelija
Johanna Riekki
p. 040 753 5716
johanna.riekki@kuusamo.fi 

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru