MAPA® Perusteet koulutus

Koulutus haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisyyn ja hallintaan

Aika ja paikka

Ti-ke 4.-5.10.22 klo 9.00-17.00 Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin kutsussa

Kohderyhmä

Kasvatus- ja opetusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset

Kouluttaja

Erityistason MAPA® kouluttaja Harri Kähönen

Sisältö

MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) koulutuksen tavoitteena on ohjata haasteellista käytöstä ehkäisevään toimintaan huomioiden asiakkaan kriisikäyttäytymisen tason. Koulutuksessa ohjataan huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet, kunnioittamaan perus- ja ihmisoikeuksia ja toimimaan lakien, säännösten, hyvien ammatillisten käytäntöjen ja eettisten periaatteiden mukaan.

Koulutuksessa perehdytään lähestymiseen, myönteiseen koskettamiseen, sekä fyysisen ohjauksen ja rajoittamisen taitoihin istuma-asennossa ja seisten. Ennakoivien menetelmien lisäksi harjoitellaan fyysisen ohjauksen ja rajoittamisen keinoja ja tilannehallintaa silloin, kun asiakas on vaarassa vahingoittaa itseään, muita tai ympäristöään. Tähän sisältyy riskinarviointikyky ja oman vasteen säätely haastavissa asiakastilanteissa. Otteet perustuvat luonnollisten liikeratojen tuntemiseen ja kivuttomuuteen.


Opetuksen perustana toimii MAPA® Osallistujan työkirja.

Hinta

270 € sisältäen koulutuksen, koulutusmateriaalin ja työkirjan

Ilmoittautuminen

14.9. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Riitta Niku, puh. 044 465 2201,
riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru