Mindfulness tunnetaitovalmentaja 25 op

Tunnetaitovalmentajakoulutuksen tavoitteena on täydennyskouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät monipuolisesti hyödyntämään työssään mindfulness-menetelmää stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Aluksi opinnoissa käydään läpi oma 8–viikkoinen mindfulnessprosessi, joka on koko mentelmän käyttämisen perusta. Koulutus sisältää käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi, valmentavan otteen kehittämistä sekä paljon tutkimustietoa.

Aika ja paikka

14.8.2020–28.2.2021 (yht. 11 pv) Oulu

Aikataulu on muuttunut!

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat auttaa asiakkaitaan moninkertaisesti paremmin. Koulutus soveltuu myös henkilöstön kehittäjille.

Opit miten voit monipuolisesti soveltaa tunteiden teoriaa sekä tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia työssäsi stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Koulutus ohjaa sinua myös vähentämään työn mahdollisesti aiheuttamaa tunnekuormaa. Pääset hyödyntämään koulutuksessa omaa elämänkokemustasi ja ammatillisuuttasi ja koulutus integroituu tiiviisti omaan työhösi ja osaamisesi kehittämiseen.

Kouluttaja

Kouluttaja ja työhyvinvoinnin asiantuntija Maria Saarelainen

Maria on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän käyttää työssään viikoittain opettamiaan asioita yksilöasiakkaiden kanssa. Mariasta sanottua: ”Todellinen asiantuntija, josta välittyy sydämellinen kokemus. Marian opetustapa on lämpimän jämäkkä, kannustava ja käytännönläheinen. Hän pitää hyvin kokonaisuuden ja ryhmän etenemisen hallussa.”

Sisältö

Koulutus tarjoaa sinulle hyvin paketoidussa muodossa tunnetaitojen kehittämistä alkaen itsestäsi. Opit tuntemaan ja tiedostamaan omaa läsnäolon tilaasi, ajatuksiasi sekä tunteitasi, ja niiden kautta pystyt helpommin opettamaan taitoja muille.

Koulutukseen kuuluu puolen vuoden aikana 11 lähipäivää, omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, ryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi. Oma mindfulness-prosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta ja käymmekin läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoisen intensiivikurssin. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäisen mindfulness-harjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulnessharjoitelusta, mutta siitä on hyötyä.

Sisältö:

 • Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä tutkimusten mukaan
 • Kuinka syventää arjen kokemuksia
 • Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille
 • Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille
 • Kuinka opin myötätuntoisempaa sisäistä puhetta ja miten opetan sitä muille
 • Miten sovellan harjoituksia työssäni omien asiakkaideni kanssa
 • Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla
 • Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa
 • Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan
 • Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa
 • Kuinka voin hyödyntää muiden ammattilaisten luomia mindfulness –sovelluksia

Aikataulu:

I lähijakso
Pe–la 14.–15.8.2020 klo 9.00–16.00

II lähijakso                
Pe–la 11.–12.9.2020 klo 9.00–16.00

III lähijakso              
Pe–la 2.–3.10.2020 klo 9.00–16.00

IV lähijakso  
Ma–ti 9.–10.11.2020 klo 9.00–16.00

V lähijakso  
Ma 18.1.2021 klo 9.00–16.00

VI lähijakso
La–su 27.–28.2.2021 klo 9.00–16.00

Lisätietoa:
Koulutuksen johtaja Maria Saarelainen, maria@tunnetaitoakatemia.fi
Koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Hinta

1550 € sisältäen koulutuksen, luentomateriaalin ja ja mindfulnessharjoitukset MP3-muodossa; laskutetaan erissä

Ilmoittautuminen

27.7. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Koulutuksessa on yksi paikka vapaana!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston viides Mindfulness tunnetaitovalmentaja -koulutus päättyi 16.11.2019. Onnea uusille tunnetaitovalmentajille!

Aikaisempien koulutusten osallistujat ovat antaneet koulutuksesta erinomaista palautetta. He ovat huomanneet mm. seuraavia konkreettisia muutoksia työskentelyssään:

 • Olen ajattelevaisempi ja energisempi kuin ennen. Olen saanut suoraan menetelmiä käytäntöön. Jaksan hyvin rankkojakin juttuja, osaan etäännyttää tunteitani.
 • Myönteisiä ajatuksia itseä ja muita kohtaan on tullut lisää.
 • Kyky kohdata asioita ja tapahtumia tyynesti.
 • Mindfulness on selkeästi vaikuttanut arkeeni. Aloitan nykyään usein työpäivän mf-harjoituksilla.
 • Kiireen tuntu vähentynyt.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia koulutuksesta:

www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi