Mindfulness tunnetaitovalmentaja 25 op KEVÄT 2022

03.05.2022-20.10.2022 Oulu

Tunnetaitovalmentajakoulutuksen tavoitteena on täydennyskouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät monipuolisesti hyödyntämään työssään mindfulness-menetelmää stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Aluksi opinnoissa käydään läpi oma 8–viikkoinen mindfulnessprosessi, joka on koko mentelmän käyttämisen perusta. Koulutus sisältää käytännönläheisiä menetelmiä tunnetaitojen ja läsnäolon taitojen kehittämiseksi, valmentavan otteen kehittämistä sekä tutkimustietoa.

Aika ja paikka

3.5.–20.10.2022 (yht. 11 pv)

Koulutus toteutetaan etäopetuksena Zoom-palvelun kautta. Tarvitset koulutuksessa tietokoneen tai tabletin / älypuhelimen, mikrofonin, kameran ja toimivan internet-yhteyden. Voit halutessasi osallistua etäkoulutukseen myös kesäyliopiston tiloista käsin, jolloin et tarvitse mukaasi teknisiä laitteita.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat auttaa asiakkaitaan moninkertaisesti paremmin. Koulutus soveltuu myös henkilöstön kehittäjille.

Opit miten voit monipuolisesti soveltaa tunteiden teoriaa sekä tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia työssäsi stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Koulutus ohjaa sinua myös vähentämään työn mahdollisesti aiheuttamaa tunnekuormaa. Pääset hyödyntämään koulutuksessa omaa elämänkokemustasi ja ammatillisuuttasi ja koulutus integroituu tiiviisti omaan työhösi ja osaamisesi kehittämiseen.

Kouluttaja

Kouluttaja ja työhyvinvoinnin asiantuntija Maria Saarelainen

Maria on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja mindfulness-ohjaaja. Hänellä on omakohtainen voimakas kokemus mindfulnessin mielen parantavasta voimasta ja hän on sen avulla kuntoutunut takaisin työelämään. Maria on lisäksi mindful self-compassion teacher training, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, NLP practitioner ja pitkän linjan mindfulnessohjaaja. Hänen opetuksensa perustuu ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ymmärtämiseen, ratkaisukeskeisyyteen, positiiviseen psykologiaan sekä mindfulnessin tutkittuun ja vuosien käytännön työssä saatuun kokemukseen.

Koulutuksen käyneet ovat sanoneet Mariasta: ”Todellinen asiantuntija, josta välittyy sydämellinen kokemus. Marian opetustapa on lämpimän jämäkkä, kannustava ja käytännönläheinen. Hän pitää hyvin kokonaisuuden ja ryhmän etenemisen hallussa.”

Sisältö

Koulutusta on järjestetty vuodesta 2012 lähtien ja se tarjoaa sinulle hyvin paketoidussa muodossa tunnetaitojen kehittämistä alkaen itsestäsi. Opit tuntemaan ja tiedostamaan omaa sisäistä tilaasi, ajatuksiasi sekä tunteitasi, ja niiden kautta pystyt helpommin opettamaan taitoja muille.

Koulutukseen kuuluu puolen vuoden aikana 11 koulutuspäivää (joista yksi etäopetuksena), omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, pienryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä läsnäolon ja tunnetaitojen kehittämiseksi. Oma mindfulnessprosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta. Käymme läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoisen intensiivikurssin ja sen jälkeen omaa harjoittelua jatketaan kuukausittain vaihtuvalla ohjelmalla koko koulutuksen ajan. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäisen omaan mindfulness-harjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulnessista, mutta siitä on hyötyä.

Sisältö:

 • Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä

 • Kuinka voin syventää arjen kokemuksia ja vuorovaikutustilanteita

 • Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille

 • Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille

 • Miten opin myötätuntoa itseäni kohtaan, koen olevani riittävä ja miten opetan sitä muille

 • Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla

 • Miten sovellan mindfulnessia työssäni omien asiakkaideni kanssa

 • Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa

 • Miten sovellan harjoituksia kipuasiakkaan kanssa

 • Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan

 • Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa

Aikataulu:

I lähijakso
Ti–ke 3.–4.5.2022 klo 9.00–16.00

II lähijakso                
Ti–ke 24.–25.5.2022 klo 9.00–16.00

III lähijakso              
Ti–ke 21.–22.6.2022 klo 9.00–16.00

IV lähijakso  
Ti–ke 23.–24.8.2022 klo 9.00–16.00

V lähijakso  
Ke 21.9.2022 klo 9.00–16.00

VI lähijakso
Ke–to 19.–20.10.2022 klo 9.00–16.00

Lisätietoa:
Koulutuksen johtaja Maria Saarelainen, maria@tunnetaitoakatemia.fi
Koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Hinta

1550 € sisältäen koulutuksen, sähköisen luentomateriaalin ja ja mindfulnessharjoitukset MP3-muodossa; laskutetaan erissä

Ilmoittaudu

12.4.22 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa on päättymässä kuudes Mindfulness tunnetaitovalmentaja -koulutus. Onnea uusille ja pian valmistuville tunnetaitovalmentajille!

Aikaisempien koulutusten osallistujat ovat antaneet koulutuksesta erinomaista palautetta. He ovat huomanneet mm. seuraavia konkreettisia muutoksia työskentelyssään:

 • Olen ajattelevaisempi ja energisempi kuin ennen. Olen saanut suoraan menetelmiä käytäntöön. Jaksan hyvin rankkojakin juttuja, osaan etäännyttää tunteitani.
 • Myönteisiä ajatuksia itseä ja muita kohtaan on tullut lisää.
 • Kyky kohdata asioita ja tapahtumia tyynesti.
 • Mindfulness on selkeästi vaikuttanut arkeeni. Aloitan nykyään usein työpäivän mf-harjoituksilla.
 • Kiireen tuntu vähentynyt.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia koulutuksesta:

www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi