Mindfulnessin juuret ja psykologia 10 op

18.04.2024–29.08.2024 Oulu, Verkossa

Koulutuksessa käydään läpi mindfulness-harjoitusten juuria ja psykologiaa pintaa syvemmältä. Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille: Aloittelijat saavat hyvän startin mindfulness-harjoituksiin; työssään mindfulnessia käyttävät mindfulness-ohjaajat ja muut ammattilaiset saavat lisäkoulutusta omiin työkalupakkeihinsa.

Opintopisteiden suorittaminen on vapaaehtoista. Jos haluat suorittaa koulutuksen 10 op:n laajuisena, sisältyy opintoihin koulutuspäiviin osallistumisen lisäksi omaa harjoittelua reflektoiva oppimispäiväkirja sekä kirjallisuusessee. Pelkästään lähipäiviin osallistuvat saavat koulutuksesta osallistumistodistuksen ilman opintopisteita.

Aika

18.4.–29.8.24

Paikka

Oulu / verkossa

Kenelle

Kaikki kiinnostuneet

Hinta

850 €

Ilmoittautuminen

2.4.24 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Torstaisin 18.4., 9.5., 30.5., 20.6., 8.8., 29.8.24 klo 14.00–18.00

Koulutus toteutetaan Oulussa, mutta voit halutessasi osallistua myös etänä.

Kohderyhmä

Koulutuksessa käydään läpi mindfulness-harjoitusten juuria ja psykologiaa pintaa syvemmältä. Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille:

  • Aloittelijat saavat hyvän startin mindfulness-harjoituksiin.
  • Työssään mindfulnessia käyttävät mindfulness-ohjaajat ja muut ammattilaiset saavat lisäkoulutusta omiin työkalupakkeihinsa.

Kouluttaja

Kouluttaja Ari-Pekka Skarp on psykologi ja psykoterapeutti, jolla on lisäksi joogaopettajan ja dharmaopettajan pätevyydet. Hän on harjoittanut meditatiivista työskentelyä yli 20 vuoden ajan yhdistäen psykologian ja viisausperinteiden koeteltuja oivalluksia mielen taitojen kehittämiseen. Ari-Pekalta on julkaistu kirjat Mielen laboratorio - tietoisuustaidot ja taitava vuorovaikutus (Basam Books, 2019), sekä Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto (Basam Books, 2022). Lisäksi hän juontaa suosittua Mielen laboratorio -podcastia.

Sisältö

Koulutuksessa esitellään mindfulness-harjoittelun taustaa itäisissä viisausperinteissä (mm. buddhalaisuus ja joogafilosofia) havainnollisesti niin, että teoriaa pääsee kokeilemaan käytännön harjoitusten kautta. Samalla käydään läpi buddhalaisen psykologian perusteita moderniin psykologiaan peilaten. Koulutuksessa tutustutaan mm. seuraaviin teemoihin:

  • Mindfulness-harjoitusten matka hyvinvointialojen työvälineeksi
  • Buddhalaisen psykologian perusteet
  • Mindfulnessia käsittelevät viisaustekstit ja niiden nykyajan sovellutukset
  • Mindfulness-harjoitusten maailmankuvat ja ihmiskäsitykset
  • Mindfulness-harjoitusten haitalliset vaikutukset, eli tilanteet joissa ei kannata tehdä meditaatioharjoituksia
  • Viisausperinteiden päämäärä ja harjoituspolut kohti myötätuntoista ja viisasta elämää

Teoriatiedon lisäksi koulutus sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, joiden kautta osallistujat saavat omakohtaisia kokemuksia käsitellyistä asioista. Koulutuksen alusta saakka osallistujat aloittavat henkilökohtaisen mindfulness-harjoittelun, joka jatkuu koko koulutuksen ajan. Harjoituksilla rakennetaan omaan elämään läsnäolotaitoja, mielenselkeyttä ja myötätuntoa ihmissuhteisiin.  Koulutuksen viimeinen päivä on retriitinomainen, jolloin päästään kokeilemaan kestoltaan hieman pidempää midfulness-harjoittelua.

Koulutukseen sisältyy myös vapaaehtoista, suositeltua lukemistoa, kuten Ari-Pekan kirja Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto (Basam Books, 2022), joka löytyy myös äänikirjana.

Hinta

850 € sisältäen materiaalin

Ilmoittaudu

2.4.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.