Mindfulnessin juuret – läsnäolosta myötätuntoon 10 op

13.04.2023–02.09.2023 Oulu, Verkossa

Koulutuksessa käydään läpi mindfulness-harjoitusten juuria pintaa syvemmältä. Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille: Aloittelijat saavat hyvän startin harjoitteluun; työssään mindfulnessia käyttävät mindfulness-ohjaajat ja muut ammattilaiset saavat lisäkoulutusta omiin työkalupakkeihinsa.

Opintopisteiden suorittaminen on vapaaehtoista. Jos haluat suorittaa koulutuksen 10 op:n laajuisena, sisältyy opintoihin koulutuspäiviin osallistumisen lisäksi omaa harjoittelua reflektoiva oppimispäiväkirja sekä kirjallisuusessee. Pelkästään lähipäiviin osallistuvat saavat koulutuksesta osallistumistodistuksen ilman opintopisteita.

Aika

13.4.–2.9.23

Paikka

Oulu / verkossa

Kenelle

Kaikille kiinnostuneille

Hinta

750 €

Ilmoittautuminen

30.3.23 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Torstaisin 13.4., 4.5., 1.6., 29.6. ja 10.8. klo 14.00–18.00 sekä loppuretriitti la 2.9.2023 klo 9.00–15.00

Koulutus toteutetaan Oulussa, mutta voit halutessasi osallistua myös etänä. Suosittelemme lähiopetukseen osallistumista ainakin aloituspäivänä tai vähintään loppuretriitissä.

Kohderyhmä

Koulutuksessa käydään läpi mindfulness-harjoitusten juuria pintaa syvemmältä. Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille: Aloittelijat saavat hyvän startin harjoitteluun; työssään mindfulnessia käyttävät mindfulness-ohjaajat ja muut ammattilaiset saavat lisäkoulutusta omiin työkalupakkeihinsa.

Kouluttaja

Kouluttaja Ari-Pekka Skarp on psykologi ja psykoterapeutti, jolla on lisäksi joogaopettajan ja dharmaopettajan pätevyydet. Hän on harjoittanut meditatiivista työskentelyä yli 20 vuoden ajan yhdistäen psykologian ja viisausperinteiden koeteltuja oivalluksia mielen taitojen kehittämiseen. Ari-Pekalta on julkaistu kirjat Mielen laboratorio - tietoisuustaidot ja taitava vuorovaikutus (Basam Books, 2019), sekä Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto (Basam Books, 2022). Lisäksi hän juontaa suosittua Mielen laboratorio -podcastia.

Sisältö

Koulutuksessa esitellään mindfulness-harjoittelun taustaa itäisissä viisausperinteissä (mm. buddhalaisuus ja joogafilosofia) havainnollisesti niin, että teoriaa pääsee kokeilemaan käytännön harjoitusten kautta.

Koulutuksessa tutustutaan mm. seuraaviin teemoihin:

  • Mindfulnessin matka hyvinvointialojen työvälineeksi
  • Buddhalaisen psykologian ja harjoituksen perusteet
  • Mindfulness-suutrat ja nykyajan mindfulness-harjoitukset
  • Uskonnollisten ja ei-uskonnollisten harjoitusten eroavaisuudet
  • Mindfulness-harjoitusten haitalliset vaikutukset, eli tilanteet joissa ei kannata tehdä meditaatioharjoituksia
  • Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto kehittämiskohteina
  • Viisausperinteiden harjoituspolut kohti myötätuntoista ja viisasta elämää

Teoriantiedon lisäksi koulutus sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, joiden kautta osallistujat saavat omakohtaisia kokemuksia käsitellyistä harjoituksista. Koulutuksen alussa osallistujat aloittavat omakohtaisen mindfulness-harjoittelun, joka jatkuu koko koulutuksen ajan. Harjoitukset rakentavat etenevän harjoituspolun, jossa rakennetaan läsnäolotaitoja, mielenselkeyttä ja myötätuntoa. Koulutus päättyy retriittiin, jossa päästään kokeilemaan kestoltaan hieman intensiivisempää mindfulness-harjoittelua.

Koulutukseen sisältyy myös vapaaehtoista, suositeltua lukemistoa, kuten Ari-Pekan kirja Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto (Basam Books, 2022).

Hinta

750 € sisältäen materiaalin

Ilmoittaudu

Koulutus toteutuu, muutama paikka vielä vapaana!

30.3.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.