Modernin taiteen mestarit (etäkoulutus)

– Modernin taiteen suuret teokset uutena ja innovatiivisena etäkurssina, jota voit seurata milloin haluat ja missä haluat

Aika ja paikka

Aloitusluento Zoomissa la 23.10.21 klo 10.00–11.30

Kurssin materiaali ja videoluennot sijaitsevat Thinklink-alustalla ja ovat opiskeltavissa 31.12.21 saakka.

Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen kurssin alkua.

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille taiteesta kiinnostuneille sekä taidehistoriaa lukeneille että vasta-alkajille, aikuisille ja nuorille. Kurssi antaa lähtökohdat syvempään taidehistorian tutkimiseen samalla, kun se avaa taiteen maailman ennestään sitä tuntemattomille.

Kouluttaja

FT Liisa Väisänen
Kurssin kuvat ja videot: kuvaaja Marco Peretto

Tavoitteet

Kurssin jälkeen osallistuja
- osaa modernin taiteen murroksen tärkeimmät tyylisuunnat realismista impressionismiin, ekspressionismiin, fauvismiin ja kubismiin
- ymmärtää, mikä on tyylisuuntien ilmaisun tärkein tavoite
- tuntee kunkin tyylisuunnan merkittävät edustajat.

Sisältö

Kurssilla esitellään 15 modernin taiteen mestarin suurta teosta käyden samalla läpi taiteilijoiden edustama -ismi, sen tavoitteet ja keskeinen taiteellinen idea. Kurssi sopii kaikille taiteesta kiinnostuneille jo taidehistoriaa lukeneille, että vasta-alkajille aikuisille sekä nuorille. Kurssi antaa lähtökohdat syvempään taidehistorian tutkimiseen samalla, kun se avaa taiteen maailman ennestään sitä tuntemattomille.

Kurssi on tehty helppokäyttöiselle Thinglink-alustalle, josta voit katsella ja opiskella rauhassa. Thinglink-alustalla toimii tableteilla, älypuhelimilla sekä tietokoneilla.

Kullakin kurssin teemalla on yleinen osuus, jossa kerrotaan kyseisestä taiteilijasta ja hänen tyylisuunnastaan yleisesti. Sen jälkeen on maalaukseen merkitty kohtia, jotka vaativat erityistä huomiota. Voit tarkastella teoksen yksityiskohtia ja kuunnella niihin liittyvät miniluennot niin monta kertaa kuin haluat ja missä järjestyksessä itse haluat. Kunkin teoksen oppimateriaali vaatii lävitse käymiseen noin 35–60 minuuttia teoksesta ja taiteilijasta riippuen. Koko kurssin kesto on siis noin 15 x 45 minuuttia.

Kurssilla esiteltävät taiteilijat: Bonnard, Cezanne, Chagall, Corot, Courbet, Dali, de Chirico, Degas, Manet, Matisse, Monet, Picasso, Renoir, Sisley, van Gogh.

Hinta

210 €

Ilmoittautuminen

29.9.21 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Kouluttaja

Liisa Väisänen on Espanjassa asuva taiteentukija ja tietokirjailija. Hänen tapansa käsitellä taidetta on kokonaisvaltainen. Hän asettaa kunkin taideteoksen aina oman aikansa yhteyteen ja tarkastelee sitä kunkin ajan hengen ilmentymänä ja ilmaisijana.  

Lisätietoa kouluttajasta:
Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Liisa_V%C3%A4is%C3%A4nen
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCetjLh7ewn5WsaUuZZ79zKQ


Lisätietoa koulutuksesta

Koulutussuunnittelija Merja Kuure
merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2203

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru