Muistikuntoutuksen perusteet (verkkokoulutus)

Muistikuntoutuksen perusteet -verkkokurssilla saat tietoa, taitoa ja tunnetta käytännön toimintamalleista vietäväksi arjen työhön. Kurssi antaa vinkkejä muistisairaan henkilön kuntouttavaan työtapaan sekä aktivoivan kuntoutuksen toteuttamiseen. Koulutuksessamme saat inspiraatiota ja uutta tietoa työskentelyyn muistisairaan kanssa.

Muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja myös Suomessa on saatu vahvaa näyttöä muistisairaiden henkilöiden ryhmä- ja yksilömuotoisesta kuntoutuksesta.

Aika ja paikka

1.10.–3.12.2021

Voit suorittaa kurssin verkossa oman aikataulusi mukaisesti.

Kohderyhmä

Verkkokurssi on tarkoitettu muistikuntoutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille tai toimintaterapeuteille.

Kouluttaja

Kurssin kouluttajina toimivat geriatriaan ja muistikuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit, joilla on vuosikymmenien kokemus muistisairaiden kuntoutuksesta. Koulutuksen toteuttaa Fysiogeriatria Oy.

Tavoitteet

Verkkokurssin tavoitteena on, että kurssin käytyäsi:

  • Tiedät miten muistisairaiden toimintakykyä ja elämänlaatua voidaan edistää ja kohentaa.
  • Ymmärrät muistisairasta henkilöä ja osaat kohdata hänet arvostavasti. Olet tutustunut toimintakyvyn arviointiin sekä kuntoutuksen ohjaamiseen.
  • Oivallat, että toimintakyvyn paraneminen lisää elämänlaatua ja tuo iloa, eloa ja liikettä muistisairaan elämään.
  • Olet syventynyt muistikuntoutuksen saloihin ja sinulla on intoa toteuttaa muistikuntoutusta

Sisältö

Verkkokurssilla opiskelija saa tietoa, taitoa ja tunnetta käytännön muistikuntoutuksen toimintamalleista vietäväksi arjen työhön. Kurssi sisältää mm. perustietoa muistisairauksista, muistikuntoutuksen vaikuttavuudesta, aivojen ja muistin toiminnasta, muistisairauksien vaikutuksesta henkilön kehoon, toimintaan ja hahmottamiseen. Lisäksi syvennytään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen muistisairaan henkilön kanssa. Kurssi perehdyttää muistikuntoutuksen toteuttamiseen, muistisairaan henkilön toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen niin yksilö- ja ryhmätoiminnan menetelmin.

Toteutus

Verkkokurssin kesto 2 kk, itseopiskeluna oman aikataulun mukaisesti. Kurssi on jaettu neljään jaksoon, jotka avautuvat kahden viikon välein. Jokaiseen jaksoon sisältyy oppimistehtävä.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Hinta

150 € sisältäen verkkokurssin oppimisalustan, sähköiset materiaalit, geriatrisen kuntoutuksen asiantuntijan tuen verkkokurssin aikana ja osallistumistodistuksen

Ilmoittautuminen

20.9.21 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Verkkokoulutus toteutuu, vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru