Muistisairaiden ja omaispuolisoiden seksuaalisuus ja parisuhde

Webinaari sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Aika ja paikka

Ti 2.3.2021 klo 12.00–16.00

Koulutukseen voi osallistua

  • etänä omalta laitteelta
  • etäryhmässä Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa tai Ylivieskassa (paikka ilmoitetaan tarkemmin kutsussa)

Kohderyhmä

Täydennyskoulutus on suunnattu muistisairaiden ja omaisten parissa toimiville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Koulutus sopii niin järjestöissä, yksityisellä kuin julkisella puolella työskenteleville.

Kouluttaja

Maaret Meriläinen on toiminut Oulun Seudun Muistiyhdistyksessä muistisairaiden ja omaisten parissa vuodesta 2007. Koulutukseltaan hän on toimintaterapeutti ja seksuaalineuvoja. Ammatillista täydennyskoulutusta hän on hankkinut mm. mielen hyvinvoinnista ja musiikista. Suomen Toimintaterapeuttiliitto valitsi Maaret Meriläisen Vuoden toimintaterapeutiksi vuonna 2016.

Seksologian opinnoissaan Maaret perehtyi erityisesti muistisairaiden ja omaispuolisoiden seksuaalisuuteen, sillä aihe nousi säännöllisesti esiin parisuhdetyötä tehdessä. Opinnäytetyönä tehty kyselytutkimus Seksuaalisuus ja seksielämä parisuhteessa, silloin kun toisella puolisoista on muistisairaus löytyy luettavaksi osoitteesta www.osmy.fi/materiaalia

Maaret on kokenut luennoitsija ja kouluttaja. Osallistujien palautteen mukaan hän on asiantunteva ja mieleenpainuva esiintyjä, jota on mukava kuunnella. Oman kokemuksen lisäksi Maaret hakee luennoilleen aina myös tutkimustietoa aiheesta.

Sisältö

Iltapäivän aikana pohdimme muistisairaiden ihmisten ja heidän kumppaneidensa seksuaalisuutta ja oikeutta sekä mahdollisuuksia sen ilmaisemiseen.

Puhumme myös parisuhteesta sekä sen muuttumisesta muistisairauden matkalla.

Nostamme esiin haastavia tilanteita, mietimme niihin ratkaisuja sekä opimme, miten seksuaalisuuden voi ottaa puheeksi muistipariskuntien kanssa.

Hinta

70 € sisältäen sähköisen materiaalin

Ilmoittautuminen

11.2.21 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Jos osallistut omalta laitteeltasi, valitse toimipaikaksi Oulu.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Oulun toimipaikka:
Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Kuusamon toimipaikka:
Johanna Riekki, puh. 040 753 5716, johanna.riekki@kuusamo.fi

Pyhäjärven ja Ylivieskan toimipaikka:
Minna Saharinen, puh. 040 775 6931, minna.saharinen@pyhajarvi.fi

Raahen toimipaikka:
Elina Katilakoski, puh. 044 439 3301, elina.kattilakoski@raahe.fi