Musiikkia muistille ja mielelle

Koulutuspäivä ikäihmisten ja muistisairaiden parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille

Aika ja paikka

Pe 13.5.2022 klo 9.00–16.00 Oulu

Kouluttaja

Maaret Meriläinen on työskennellyt toimintaterapeuttina ja muistityön kehittäjänä muistisairaiden ja omaisten parissa vuodesta 2007. Musiikki on työssä vahvasti mukana – onhan musiikki yksi parhaista muistisairauksien lääkkeettömistä hoitomuodoista ja vahvistaa hyvinvointia kaikilla ihmisillä.

Maaret hyödyntää musiikkia monipuolisesti ja on itsekin kehittänyt musiikillisia menetelmiä etenkin muistisairaille. Vaikka musiikki on ollut Maaretin elämässä aina, ei hän ole musiikin teoriaa tai soittamista koskaan opiskellut virallisesti. Siksi hän uskaltaakin väittää, ettei kaikkien musiikkia työssään käyttävien tarvitse olla vahvoja musiikin ammattilaisia. Oma innostus usein riittää ja musiikin riemu saadaan ikääntyvien asiakkaiden iloksi! Laulamisen ja pianonsoiton sekä haitarinsoiton alkeiden lisäksi, Meriläinen on kiinnostunut rytmittelystä kognitiivisena kuntoutuksena sekä liike- ja ääni-improvisaation mahdollisuuksista mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa. Näihin hän on saanut myös lisäoppia alan ammattilaisilta.

Meriläinen on tehnyt lauluja yhdessä muistisairaiden kanssa heidän muistojensa pohjalta. Mottona onkin ”ei kulttuuria heille, vaan heidän kanssaan”. Laulujen musiikkivideot löytyvät OsmyTV-youtubekanavalta.

Lisätietoa kouluttajasta www.senjaseni.fi

Sisältö

Koulutuksen aikana opitaan musiikin vaikutuksista ihmisen mielen hyvinvointiin ja tiedonkäsittelyyn (mm. muistiin) sekä harjoitellaan mm. rytmittelyn, rentoutumisen ja ääni-improvisaation käyttöä ikääntyvien asiakkaiden kanssa.

Osallistujat saavat koulutuksesta työvälineitä omaan työhön ja lisää rohkeutta musiikin käyttämiseen. Oppimisen lisäksi luvassa on myös hauska ja rentouttava musiikillinen päivä, josta saa lähteä kotiin iloisella mielellä.  

Osallistujat eivät tarvitse aikaisempaa musiikillista osaamista!

Hinta

90 € sisältäen materiaalin

Ilmoittautuminen

25.4. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Palautteita

Kesäyliopiston edellinen koulutus keväällä 2021 oli puolen päivän mittainen ja osallistujien toiveista se toteutetaan nyt kokopäiväisenä. Alla muutama osallistujapalaute:

"Kiitos, Maaret, huippukoulutuksesta. Tämän päivän koulutus antoi paljon työkaluja omaan työhön, asiaa oli paljon, aikaa liian vähän. Olet ammattitaitoinen ja osaat kouluttaa ryhmäläisiä taidolla. Koulutuksen parasta antia oli harjoitteet ja antamasi/kertomasi kokemukset käytännön työstä. Materiaali tulee kyllä käyttöön. Koulutus oli myös rentouttava ja hauska niin kuin lupasit. Todellinen työpäivän katkaisija. Tätä lisää!"

"Oli todella mukava iltapäivä. Sain paljon hyviä ideoita. Oli paljon kiinnostavampi ja monipuolisempi koulutus kuin osasin edes odottaa, vaikka paljon odotinkin. Kouluttaja todella asiantunteva, esiintymistapa luonteva ja mukaansatempaava, rohkaiseva. Koulutuksen jälkeen uskallan ennakkoluulottomammin kokeilla uusia asioista ihmisten kanssa."

"Maaret, sinulla on luonteva ote ja salliva sydän monenlaisiin harjoituksiin erilaisten ihmisten ja erilaisten ammattilaisten kanssa. Rento ja lämmin vuorovaikutus ryhmäläisten kanssa oli erityisen hyvä esimerkki ohjaajina toimiville ja ohjaajiksi aikoville. Harjoitteet olivat riittävän haasteellisia. Jokainen sai jotain."

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru