Musiikkia muistille ja mielelle

Puolen päivän koulutus ikääntyvien parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille

Aika ja paikka

To 30.9.2021 klo 12.00–16.00 Oulu (ajankohta vaihtunut)

Kouluttaja

Maaret Meriläinen on työskennellyt toimintaterapeuttina ja muistityön kehittäjänä muistisairaiden ja omaisten parissa vuodesta 2007. Musiikki on työssä vahvasti mukana – onhan musiikki yksi parhaista muistisairauksien lääkkeettömistä hoitomuodoista ja vahvistaa hyvinvointia kaikilla ihmisillä.

Maaret hyödyntää musiikkia monipuolisesti ja on itsekin kehittänyt musiikillisia menetelmiä etenkin muistisairaille. Vaikka musiikki on ollut Maaretin elämässä aina, ei hän ole musiikin teoriaa tai soittamista koskaan opiskellut virallisesti. Siksi hän uskaltaakin väittää, ettei kaikkien musiikkia työssään käyttävien tarvitse olla vahvoja musiikin ammattilaisia. Oma innostus usein riittää ja musiikin riemu saadaan ikääntyvien asiakkaiden iloksi! Laulamisen ja pianonsoiton sekä haitarinsoiton alkeiden lisäksi, Meriläinen on kiinnostunut rytmittelystä kognitiivisena kuntoutuksena sekä liike- ja ääni-improvisaation mahdollisuuksista mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa. Näihin hän on saanut myös lisäoppia alan ammattilaisilta.

Meriläinen on tehnyt lauluja yhdessä muistisairaiden kanssa heidän muistojensa pohjalta. Mottona onkin ”ei kulttuuria heille, vaan heidän kanssaan”. Laulujen musiikkivideot löytyvät OsmyTV-youtubekanavalta.

Lisätietoa kouluttajasta www.senjaseni.fi

Sisältö

Koulutuksen aikana opitaan musiikin vaikutuksista ihmisen mielen hyvinvointiin ja tiedonkäsittelyyn (mm.muistiin) sekä harjoitellaan käytännössä mm. rytmittelyä ja ääni-improvisaatiota. Kokeilemme myös rentoutusta.

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on uusia työvälineitä,enemmän rohkeutta musiikin käyttämiseen ja toivottavasti myös iloinen mieli porukalla musisoinnista!

Osallistujat eivät tarvitse aikaisempaa musiikillista osaamista.

Hinta

60 € sisältäen materiaalin

Ilmoittautuminen

13.9.21 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru