Näin tuet lasten kaveritaitoja

Aika ja paikka

Ke 16.2. ja 2.3.2022 klo 13.00–16.00 verkossa, tarkemmat ohjeet kerrotaan sähköpostiin lähetettävässä kutsussa

Osallistuja tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, mikrofonin ja kuulokkeet (headset) sekä web-kameran.

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen työntekijät

Kouluttaja

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston
Kouluttajat ovat lasten kehityksen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. He ovat kehittäneet vanhemmille suunnattuja verkkovalmennuksia muun muassa vanhemman hyvinvointiin ja perhearjen toimivuuteen liittyen. He ovat kehittäneet laajasti tunnetaitomateriaalia perheille ja erilaisiin lapsiryhmiin. Fanni-tunnetaitosarjan lisäksi he ovat luoneet muun muassa Ympyräiset tunnetaito-ohjelman ammattikasvattajien käyttöön, Empatiataiturit-ohjelman kiusaamisen ehkäisyyn sekä Tunnetaitojen käsikirjan kodin tunnekasvatuksen avuksi.

Sisältö

Koulutuksessa opit lapsen kaveritaitojen eli sosiaalisten taitojen kehittymisestä ja tukemisesta eri ikävaiheissa. Hyvät sosiaaliset taidot muun muassa ehkäisevät kiusaamista ryhmässä, vahvistavat oppimista ja työrauhaa sekä auttavat kaverisuhteiden solmimisessa ja ylläpitämisessä.

Ensimmäinen päivä
Mitä ovat kaveritaidot ja miten ne kehittyvät? Miten ryhmässä voidaan tukea lasten kaveritaitojen kehittymistä? Tarjotaan ryhmään sopivia konkreettisia välineitä sosiaalisten taitojen tukemiseen.

Toinen päivä
Miten lapsiryhmään luodaan turvallinen ilmapiiri ja hyvä yhteishenki? Päivän tavoitteena on tarjota työkaluja haastaviin sosiaalisiin tilanteisiin. Käymme läpi rakentavan riitelyn mallin ja esittelemme keinoja sekä kiusaamiseen puuttumiseen että ennaltaehkäisyyn.

Hinta

120 € sisältäen koulutuksen ja materiaalin sähköisenä

Ilmoittautuminen

31.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoja

Riitta Niku
riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2201

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru