Naisen elämän kasvu- ja kipukohtia taiteen keinoin

23.02.2023–30.11.2023 Oulu

Tällä kurssilla tarkastelet omaa elämäntarinaasi maalaamisen, piirtämisen, savityöskentelyn sekä päiväkirjamaisen kirjoittamisen kautta. Kurssi etenee Elisabeth Lukasin elämänkaarimallin mukaisesti jaoteltuna yhdeksään jaksoon, jotka kulkevat LogoArt-taideterapian mukaisesti seitsemän vuoden sykleissä.

Elämäntarinaa tarkastelemalla taiteen keinoin voimme päästä oivalluksiin ja ymmärrykseen oman elämän tapahtumista ja niiden vaikutuksista. Tämä auttaa meitä ymmärtämään itseämme eri rooleissa ja tilanteissa.

Aika

23.2.–30.11.2023 (yhdeksän torstai-iltaa)

Paikka

Oulu

Kenelle

Jokaiselle yli 35-vuotiaalle, joka on kiinnostunut tarkastelemaan elämäänsä luovin menetelmin

Hinta

250 €

Ilmoittautuminen

8.2.23 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Kevään 2023 kokoontumiset:
Torstaisin 23.2., 16.3., 13.4. ja 15.6.23 klo 17.00–20.00

Syksyn 2023 kokoontumiset:
Torstaisin 7.9., 28.9., 19.10., 9.11. ja 30.11.23 klo 17.00–20.00

Kurssi pidetään Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa Oulun keskustassa.

Kohderyhmä

Kurssi sopii jokaiselle yli 35-vuotiaalle, joka on kiinnostunut tarkastelemaan elämäänsä luovin menetelmin. Erityistaitoja ei tarvitse olla. Oikeaa ja väärää ei ole.

Kouluttaja

LogoArt-taideterapiaohjaaja, varhaiskasvatuksen opettaja, KK Eija Kortetjärvi

Sisältö

Tapaamiskertojen runko:

1. kokoontuminen: Aika ennen syntymää

2. kokoontuminen: Varhaislapsuus 0–7

3. kokoontuminen: Kouluaika 7–14

4. kokoontuminen: Nuoruus 14–21

5. kokoontuminen: Aikuisuus

6. kokoontuminen: Elämä nyt

7. kokoontuminen: Kuolematietoisuus ja ajan rajallisuus

8. kokoontuminen: Jäljet, jotka jätän tähän maailmaan – millaisia muistoja haluan jättää, sukupolvien ketju

9. kokoontuminen: Tulevaisuus – mitä odotan tulevaisuudelta

LogoArt-taideterapiassa käytetään yllä olevaa järjestystä, joka valottaa elämänkaaren perspektiiviä. Silloin voimme lopuksi keskittyä tulevaisuuden toiveisiin ja visioihin, mitä tahdomme elämältä.

Hinta

250 € sisältäen kurssilla tarvittavat materiaalit (savi, Steiner-paperi, Stockmar-värit), laskutetaan kahdessa erässä

Ilmoittaudu

8.2.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle.
The course is full. You can register for the waiting list.

Logoart-taideterapia

Logoart- taideterapia yhdistää käden ja mielen voiman. Se on kokonaisvaltaista taideterapiaa, jonka on kehittänyt suomalais-brasilialainen Marianne Prado Viktor Franklinin logoterapiasta sekä taideterapiasta. LogoArtin tavoitteena on löytää yhteys itseensä, tunteidensa kipukohtiin ja tapaan toimi eri tilanteissa.

LogoArt eheyttää, kehittää luovuutta, auttaa löytämään ratkaisuja sekä virkistää ja voimaannuttaa, mutta auttaa myös löytämään ihmisessä itsessään olevat sisäiset voimavarat. Usein tunteille ja omille olotiloille ei löydy sanoja, silloin lempeä LogoArt- taideterapia on hyvä väline tunteiden ja kokemusten ilmaisuun. Jokainen saa tehdä omaa matkaansa ilman suorituspaineita, sillä oikeaa ja väärää ei ole.

LogArt-ohjauksen menetelmät ovat

  • Muotopiirustus
  • Taideterapiamaalaus
  • Savityöskentely

Voimaa savesta

Saven muovaamiseen ei tarvitse erityistaitoja. Siihen on helppo käydä käsiksi ja sitä voi muokata yhä uudelleen ja uudelleen. Savityöskentelyn avulla on mahdollista antaa savelle muoto ja käsitellä omia ajatuksia ja tunteita.

Taideterapiamaalaus

Maalaamisen avulla pääsee jokainen tekemään matkan itseensä. Värien avulla voimaantuu ja samalla luovuus vapautuu. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla saa kosketuksen itse sisimpään. Tärkeintä ei ole lopputulos vaan se prosessi, joka edistää omaa kasvua. Maalaaminen on jokaisen omaa vapaata tunteiden ja kokemusten ilmaisua. Vaikeita asioita on turvallista käsitellä ja kohdata maalaamisen kautta.

Muotopiirustus

LogoArtissa muotopiirustus on tärkeä työväline jokaisen tapaamisen alussa, Muotopiirustus rauhoittaa kiireen keskellä ja irrottaa ajatukset muusta elämänmenosta. Muotopiirustuksen työstäminen tasapainottaa aivolohkoja, tunteita ja kehoa.