Nuoren mielen ensiapu® -koulutus

24.01.2023–05.03.2023 Verkossa

Mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen

Aika ja paikka

24.1.–5.3.2023 verkossa
Koulutuksen kokonaiskesto on 14 tuntia koostuen kahdesta reaaliaikaisesta webinaarista (7 h) sekä itsenäisestä opiskelusta Moodle oppimisalustalla (7 h).
1. webinaari 24.1.23 klo 13.00–16.00
2. webinaari 31.1.23 klo 13.00–16.00
Webinaarien jälkeen on itsenäistä opiskelua verkossa 6.2.–5.3.23. Jokaisen viikon alussa avautuu uusi verkkotehtävä, johon on viikko aikaa vastata.

Tarkemmat ohjeet lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Kohderyhmä

NMEA-koulutus on tarkoitettu 7–18-vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Koulutus soveltuu esimerkiksi vanhemmille, opettajille, oppilashuoltoryhmän jäsenille, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuorisotyöntekijöille sekä harrastustoiminnan ohjaajille.

Kouluttaja

LitM, oppikirjailija Ranja Koski

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

Sisältö

NMEA-koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet sekä perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin. Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.

Huomioitavaa

Koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Hinta

110 € sisältäen sisältäen koulutukseen kuuluvan kirjan ja todistuksen

Ilmoittaudu

9.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus järjestetään, mikäli osalistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Riitta Niku
riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2201