Pastellia paperille

Pastellimaalauksen intensiivikurssi

Aika ja paikka

La-su 18.-19.4.20 klo 10.00-15.30 (12 t)

Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin osallistujille sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kohderyhmä

Kaikki pastellimaalauksesta kiinnostunet, aiempaa kokemusta maalauksesta ei tarvita

Kouluttaja

Kuvataiteilija, kuvataiteen perusopettaja Pirjo Halttu

Tavoitteet

Pastellimaalauksen intensiivikurssilla tutustutaan kuivapastelleilla (pehmeät pastelliliidut) tapahtuvan pastellimaalauksen tekniikoihin ja välineisiin ja saadaan ohjausta oman maalaustyylin kehittämiseen.

Sisältö

Pastellimaalaus on piirustus- ja maalaustapana monipuolinen menetelmä. Peittävä vaikutelma syntyy paksuista päällekkäisistä kerroksista. Maalauksen voi aloittaa isoista väripinnoista ja lopuksi käyttää viivamaista tekniikkaa. Pastellimaalauksen tekniikassa lähdetään tummista väreistä kohti vaaleaa. Mitä tummempi paperi, sitä loistavammat värit.

Kurssille mukaan:

- Erivärisiä pastellipapereita, usein neutraalit (eri harmaan sävyt) käyvät kaikkeen maalaamiseen parhaiten. Papereita on myytävänä isoina arkkeina ja lehtiöinä. Lehtiöitä on kätevä kuljettaa mukana.
- Taustapahvi paperin kiinnittämistä varten. Mikä tahansa tukeva, vähintään A3-kokoinen pahvi käy.
- Kuivapastelliliituja, mielellään vähintään 32 (suositus 60) värin valikoima. Hyviä merkkejä ovat esim. Koh-I-Noor ja Rembrandt, mutta myös edullisemmat merkit ja vähäisempi määrä sopivat alkuvaiheen kokeiluihin.
- Liukaspintaista paperia (esim. leivinpaperi tai voipaperi käy) pastellitöiden suojaamiseen.

HUOM! Jos et ole aiemmin harrastanut pastellimaalausta eikä sinulla ole välineitä, pääset alkuun kesäyliopiston välineillä.

Hinta

80 €

Ilmoittautuminen

30.3. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Koulutussuunnittelija Merja Kuure,
merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi,
044 465 2203