Etusivu » Uutiset » Pohjois-Pohjanmaan juhlavuosi

Pohjois-Pohjanmaan juhlavuosi

01.11.2021

Maakuntaliitto 90 v. ja Kesäyliopisto 70 v.

Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto juhlivat tänä vuonna pyöreitä, kun liitto täyttää 90 vuotta ja kesäyliopisto 70 vuotta.

Yhteistä juhlavuotta vietetään juhlimalla sivistystä, tiedettä ja taidetta monipuolisesti läpi vuoden. Juhlavuoteen kuuluu Pohjois-Pohjanmaan historiaa ja kehitystä kertaava luentosarja, monia huikeita taide-elämyksiä ja useita kilpailuja. ”Kun Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliitto perustettiin, ydinajatuksena oli kohottaa maakuntahenkeä koko maakunnan käsittävällä yhteisöllä. Tuo henki on säilynyt hienosti vuosikymmenet ja tuonut alueelle muun muassa Oulun yliopiston. Nyt on aika juhlia ja muistaa kaikkea sivistystä, jota olemme olleet mukana tukemassa ja mahdollistamassa”, Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto on puolestaan kehittynyt alueellisista tarpeista monipuoliseksi ja koulutustarjonnaltaan ajankohtaiseksi toimijaksi, joka on avointa yliopisto-opetusta ja muuta koulutusta järjestämällä sivistänyt alueen ihmisiä vuosikymmenet. ”Olemme kasvaneet toimijaksi, jonka koulutuksen piirissä on vuosittain tuhansia ihmisiä iästä ja koulutuksesta riippumatta. Järjestämme vuosittain yli 600 kurssia toimipaikoillamme Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa”, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston rehtori Irene Myllyä iloitsee. Juhlavuosi huipentuu maakuntapäiviin.

Koronapandemiasta johtuen Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston juhlavuodet painottuvat vuoden jälkipuoliskolle.

Tutustu juhlavuoden ohjelmaan ja tule mukaan juhlimaan!
https://www.pohjois-pohjanmaa.fi/tietoa-maakunnasta/juhlavuosi/

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston lyhyt historia Anna Niemisen kertomana.

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru