Rajantaju - Kirjallisuusterapeuttinen kuuntelupaikka

Aika ja paikka

Ti 21.1., 18.2.20 klo 14.00–16.30 (6 t)
Sekä ti 9.11., ti 23.11. ja ma 13.12.21 klo klo 17.00-19.30 (9 t)

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa

Järjestäjät

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto jatkaa yhdessä Harri Hyypän kanssa syksyllä 2016 alkanutta sarjaa.

Kohderyhmä

Kuuntelupaikka on tarkoitettu ajatteleville aikuisille sekä kirjallisuudesta ja kokemuksellisesta oivallustyöstä kiinnostuneille. Osanottajilta odotetaan valmiutta kokemukselliseen työskentelyyn ja omien kirjallisuuskokemuksien jakamiseen. Kuuntelupaikka on avoin, mutta osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Kouluttaja

Kuuntelupaikan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on eläkevuosilla oleva kirjallisuuden harrastaja ja kirjoittaja. Hän on koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry), työnohjaaja ja filosofinen praktikko (Kriittinen korkeakoulu).

Sisältö

Kirjallisuus johdattelee meidät erilaisille rajoille. Se herkistää mieltämme ja avaa meille mahdollisen avaruutta. Rajalla mieli havahtuu. Kirjallisuus, taide, ja mietiskelevä filosofia vievät meidät  tietoisen ja tiedostamattoman rajoille ja auttavat niiden tunnistamisessa ja tutkimisessa.

Kysymyksessä on kokemuksellinen sarja, jonka jokainen sessio sisältää johdantoalustuksen, vapaan puheen tilan ja työskentelyä osanottajien kirjallisuuskokemusten ja “kirjallisten tuliaisten” kanssa. Toisten kokemusten kuuntelulla on työskentelyssä merkittävä osa. Siitä sana ”Kuuntelupaikka”. Kirjallisuutta pyritään tutkimaan kriittisesti. Kriittisyys tässä ei tarkoita arvostelua vain yritystä taiteen keinoin nähdä uudella tavalla tekstien kantamia sisältöjä ja merkityksiä.

Sarja etenee keskinäisillä sopimuksilla. Se ei pyri olemaan psykoterapiaa, mutta pyrkii kokemusten ja kirjallisuuden avulla kohti oivalluksia ja oman kokemuksellisuuden vahvistumista. Jokainen osanottaja on vapaa itse päättämään omasta roolistaan ja osallistumisen tavastaan. Osallistujien odotetaan sitoutuvan suojelemaan työskentelyssä tietoonsa tullutta toisten osanottajien yksityistä tietoa.

Sisältöä koskevat tiedustelut:
Harri Hyyppä, harri.hyyppa@od1.fi, http://od1.fi

Hinta

70 € / lukukausi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

7.1.20 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Koulutussuunnittelija Merja Kuure
merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2203

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru