Rajantaju - Kirjallisuusterapeuttinen kuuntelupaikka

Aika ja paikka

Syyskausi 2019: tiistaisin 17.9., 22.10., 19.11. ja 17.12.19 klo 14.00–16.30 (yht. 12 h)

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa

Järjestäjät

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhdessä Harri Hyypän kanssa jatkaa syksyllä 2016 alkanutta sarjaa.

Kohderyhmä

Kuuntelupaikka on tarkoitettu ajatteleville aikuisille sekä kirjallisuudesta ja kokemuksellisesta oivallustyöstä kiinnostuneille. Osanottajilta odotetaan valmiutta kokemukselliseen työskentelyyn ja omien kirjallisuuskokemuksien jakamiseen. Kuuntelupaikka on avoin, mutta osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Kouluttaja

Kuuntelupaikan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on eläkevuosilla oleva lukija ja kirjoittaja. Hän on ryhmäpsykoterapian koulutusanalyytikko, työnohjaaja ja filosofinen praktikko.

Sisältö

Kirjallisuus johdattaa meidät erilaisille rajoille. Rajoilla mieli havahtuu ja herkistyy. Kirjallisuus, taide, psykodynamiikka ja mietiskelevä filosofia vievät meidät  tietoisen ja tiedostamattoman rajoille ja voivat auttaa niiden tunnistamisessa ja tutkimisessa.

Kysymyksessä on kokemuksellinen sarja, joista jokainen sessio sisältää sovitun mukaan johdantoalustuksen, vapaan puheen tilan ja työskentelyä osanottajien kirjallisuuskokemusten ja kirjallisten ”tuliaisten” kanssa. Toisten kokemusten kuuntelulla on työskentelyssä merkittävä osa. Siitä sana ”Kuuntelupaikka”. Kirjallisuutta pyritään tutkimaan kriittisesti. Kriittisyys tässä ei tarkoita arvostelua vain yritystä taiteen keinoin nähdä uudella tavalla tekstien kantamia sisältöjä ja merkityksiä.

Sarja etenee yhteisillä sopimuksilla. Sarja ei pyri olemaan psykoterapiaa, mutta se pyrkii kokemusten ja kirjallisuuden avulla kohti oivalluksia ja oman kokemuksellisuuden vahvistumista. Jokainen osanottaja on vapaa itse päättämään omasta roolistaan ja osallistumisen tavastaan. Osallistujien odotetaan sitoutuvan suojelemaan työskentelyssä tietoonsa tullutta toisten osanottajien yksityistä tietoa.

Sisältöä koskevat tiedustelut:
Harri Hyyppä, harri.hyyppa@od1.fi, http://od1.fi

Hinta

60 € / syyskausi

Ilmoittautuminen

5.9.19 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.