Ravitsemustiede 25 op (UEF)

Aika ja paikka

Lukuvuosi 2019-2020

Opintojen johdantoluento keskiviikkona 25.9.2019 klo 16.30-18.00. Tarkempi paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena Oulun, Kuusamon ja Pyhäjärven toimipaikoissa.

Sisältö

Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ruokavalioiden merkitykseen sairauksien hoidossa, ravitsemus- ja terveystietoa tuottaviin medioihin ja niiden tuottajiin sekä ravintofysiologiaan. Opintojen tavoitteena on antaa valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä yksilö ja väestötasolla.

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot sopivat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

Hinta

Koko opintokokonaisuus:
Oulu:
500 € (Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijat 375 €)
Kuusamo: 500 € (hinta kuusamolaisille 375 €; Kuusamon kaupunki tukee kuusamolaisten opiskelua kyseisissä avoimissa yliopisto-opinnoissa 125 €:lla)
Pyhäjärvi: 500 €

Ilmoittautuminen

13.9.2019 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun, Kuusamon tai Pyhäjärven toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa

Opinnot Oulussa:
koulutussuunnittelija
Jaana Rantanen,
jaana.rantanen@pohjois-pohjanmaa.fi,
044 465 2204

Opinnot Kuusamossa:
koulutussuunnittelija
Hanne Palosaari,
hanne.palosaari@kuusamo.fi,
0400 175 657

Opinnot Pyhäjärvellä:
koulutuspäällikkö
Minna Saharinen,
minna.saharinen@pyhajarvi.fi,
040 775 6931