Scratch-ohjelmoinnin työpaja 9–12-vuotiaille 7.–11.6.

Lasten ja nuorten kesäyliopisto 2021

Aika ja paikka

Ma–pe 7.–11.6.2021 klo 9.00–12.00 verkossa
Tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä, kuulokkeet, mikrofonin ja (mielellään) web-kameran. Tarkemmat tiedot kerrotaan kutsussa.

Kouluttaja

Teknologiapainotteinen luokanopettaja Jaakko Korpela.
Jaakko on kirjoittanut kaksi lasten ja nuorten ohjelmoinnin ja robotiikan oppikirjaa (Micro:bit & Scratch). Lisäksi hän on koutsannut Yle TV2 Galaxin Robomestarit -televisiokilpailun joukkueita Electric Snakesia ja Bittipolliiseja. Robotiikan ja ohjelmoinnin lisäksi Jaakko harrastaa videopelejä, frisbeegolfia ja kitaran soittoa.

Sisältö

Tervetuloa Scratch-ohjelmoinnin työpajaan! Viikon mittaisessa työpajassa tutustumme ohjelmoinnin perusteisiin Scratch -ohjelmointiympäristössä erilaisten hauskojen projektien muodossa. Kurssilla opimme erilaisia ohjelmoinnin strategioita, harjoittelemme ohjelmointia visuaalisessa Scratch-ohjelmointiympäristössä sekä teemme oman ohjelmoidun animaation ja pelin.
Osallistumiseen et tarvitse aiempaa kokemusta ohjelmoinnista, vaan kaikki ovat tervetulleita kurssille. Työpaja antaa sinulle hyvän pohjan ohjelmoinnissa käytettävän logiikan ymmärtämiseen sekä kehittää ohjelmoinnillisen ajattelun taitojasi.

Välineet

Tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä, mikrofonin ja mielellään web-kameran piirrosten ja vuokaavioiden esittelyä varten. Varaa myös paperia ja kynä työpajaa varten.

Hinta

85 €

Ilmoittautuminen

19.5. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan osoitteessa https://www.ppkyo.fi/fi/lasten-ja-nuorten-kesayliopisto-2021-oulussa/

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu.

 
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru