Sienten mikroskopoinnin jatkokurssi

11.05.2024–12.05.2024 Oulu

Aika

11.–12.5.2024

Paikka

Oulu

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu niille, jotka hallitsevat mikroskopoinnin perusteet

Ilmoittautuminen

Viimeistään 15.4.

Hinta

120 €

Lisätiedot

Koulutuksen käytännönjärjestelyt
Koulutussuunnittelija Anna Nurmivuori
anna.nurmivuori@pohjois-pohjanmaa.fi
0400 581 593

Aika ja paikka

La 11.5.24 klo 9–16 ja su 12.5.24 klo 9–14 Oulun keskustassa kesäyliopiston tiloissa

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka jo osaavat mikroskopoinnin perusteet ja haluavat syventää osaamistaan. Osallistuja tuo kurssille oman mikroskooppinsa ja siihen liittyvät tarvikkeet. Mikäli on joitakin puutteita reagenssien tai tarvikkeiden suhteen, voit olla yhteydessä opettajiin. Mikroskooppeja emme kuitenkaan voi järjestää.

Kouluttaja

Mika Toivonen on Salossa asuva biologi (FM), joka on perehtynyt helttasieniin, erilaisten mikroskooppien käyttöön sienten tunnistamisessa sekä mikroskooppivalokuvaukseen. Mika opettaa helttasieniä ja haarakkaita.

Matti Kulju on oululainen kääväkäsharrastaja, jolla on kokemusta käävistä ja orvakoista vajaan 40 vuoden ajalta ja mikroskopoinnista 23 vuoden verran. Maastokokemusta pääasiassa Pohjois-Suomesta. Matti opettaa kääväkkäitä (kääpiä ja orvakoita).

Sisältö

Kurssilla varmistetaan, että osallistujien mikroskooppien säädöt ovat kohdallaan ja opastetaan mikroskoopin käytössä. Osallistujilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin tekniikoihin (faasikontrasti) sekä erilaisten reagenssien käyttöön sienten tunnistamisessa.

Opetus on pääasiassa henkilökohtaista opastusta niissä asioissa, joita osallistuja toivoo oppivan. Voit olla yhteydessä opettajiin hyvissä ajoin ennen kurssia ja kertoa toiveitasi asioista, joissa haluat kehittyä. Se voi olla vaikkapa tiettyjen lajien tunnistamista, leikkeiden tekoa, tiettyjen rakenteiden oppimista jne.

Hinta

120 € sisältäen koulutuksen ja kahvit

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu viimeistään 15.4.

Opinnot järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Kouluttajien yhteystiedot

Voit tuoda mukanasi omia näytteitäsi ja pyytää meiltä vertailunäytteitä haluamistasi lajeista mikroskopoitavaksi. Täytämme toiveita mahdollisuuksien mukaan, mutta tarvitsemme niistä tiedon etukäteen, jotta voimme etsiä tarvittavat näytteet. Voit myös kertoa muita toiveitasi kurssille.

Matti Kulju
m.kulju@kolumbus.fi, puh. 0406318520 tai 0443357440

Mika Toivonen
sähköposti mijuto@utu.fi, puh. 0505877038.