Tietoisesti luonnossa -viikonloppukurssi

15.07.2023–16.07.2023 Kuusamo

Aika ja paikka

15.-16.7.2023, Kuusamo-opisto, Kitkantie 35, 93600 Kuusamo.

Lauantai 15.7. klo 9 - 16
Sunnuntai 16.7. klo 9 - 16

Kohderyhmä

•    kokeneet ja kokemattomat luonnossa liikkujat, jotka haluavat syventää ja vahvistaa luontokokemuksiaan tietoisen läsnäolon keinoin
•    työelämän tai ruuhkavuosien kiireiset ahkeroijat, jotka tuntevat hyötyvänsä tietoisen läsnäolon mahdollistamasta mielen työrauhasta
•    kaikenikäiset luonnon terveyshyödyistä ja/tai luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet
•    tietoisen läsnäolon harjoittajat, jotka ovat kiinnostuneita syventämään harjoittamistaan luontoa hyödyntämällä

Kouluttaja

Kari Varkila

Sisältö

Oletko ajoittain tuskastunut jatkuvaan ärsyketulvaan? Tuntuuko, että työssäsi tai jokapäiväisessä elämässäsi joudut jakamaan huomiosi moniin asioihin tavalla, joka vaikeuttaa sinua saavuttamasta sinulle asetettuja tavoitteita tai mitä itse haluat? Tuntuuko, ettet pysty rauhoittumaan silloin, kun haluaisit ja sitä tarvitsisit? Oletko kuullut luonnon terveysvaikutuksista, muttet tiedä kuinka voisit hyödyntää niitä arkesi ja hyvinvointisi tukena?

Jos jokin tai jotkut ylläolevista asioista saavat vastakaikua mielessäsi, Tietoisesti Luonnossa viikonloppukurssi voi olla sinulle hyödyllinen hyppäys polulle, joka johtaa levolliseen mielen työrauhaan ja nykyistä rennompaan, mutta haluamiisi suorituksiin yltävään elämäntapaan. Viikonloppukurssiin voit liittää omatoimisen retkeilyn Koillismaan luontokohteissa.

Tietoisen läsnäolon (tietoisuustaitojen) harjoittaminen eli mindfulness on tunnetusti ja tutkitusti tehokas keino kiireisen, arjen paineista rasittuneen tai jopa stressaantuneen mielen rauhoittamisessa ja tasapainottamisessa. Tietoisuustaidot ovat hyödyllisiä kenen tahansa keskittymis- ja havainnointikyvyn parantamisessa ja pyrkimyksissä tehostaa mielen kykyä toimia harkitsevasti ja systemaattisesti kovienkin paineiden alla. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että tietoisuustaitojen säännöllinen harjoittaminen myös lisää hyvinvointia ja voi tuoda harjoittajalle selkeitä terveyshyötyjä.

Kaksipäiväisen Tietoisesti Luonnossa johdantokurssin tarkoituksena on antaa osallistujille perustiedot mindfulnessin harjoittamisen teoreettisesta taustasta sekä käytännön valmiudet siihen kuuluvien keskeisimpien meditaatioharjoitusten omatoimiseen suorittamiseen. Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina 9 – 16 Kuusamon opiston tiloissa. Lounastauko (omat eväät) on päivittäin 12 - 13. Osallistujat eivät tarvitse erityisvarusteita tai -välineitä, mutta pukeutumisen tulisi olla kevyeen sisäliikuntaan sopiva.

Kurssilaisille suositellaan mahdollisuutta laajentaa ja tehostaa tietoisuustaitojen harjoittamistaan osallistumalla elokuussa 2023 järjestettävällä Tietoisesti Luonnossa -kurssiviikolle, jonka aikana perehdytään monipuolisesti luontokokemusten mindfulness harjoittamista tehostavaan vaikutukseen ja luontokokemusten hyödyntämiseen tietoisen läsnäolon tukena. Kaksipäiväinen johdantokurssi antaa kuitenkin perusvalmiudet edetä tietoisuustaitojen harjoittamisen parissa ilman jatkokurssejakin.

Hinta

80€, sisältää opetuksen

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen 15.6.2023 mennessä kotisivujen hakulomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Oletusteksti: Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.