TRE Stressinpurku työhyvinvoinnin tukena

15.04.2023 Kuusamo

TRE® (Stress, Tension and Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen, toiminnallinen ja tehokas harjoitusmenetelmä, joka käynnistää kehon luontaisen palautumisen stressin synnyttämistä jännitteistä. TRE-menetelmä tutkitusti helpottaa stressin oireita ja edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista. TRE-stressinpurkuliikkeillä käynnistetään palautumismekanismi, joka useimmilla ilmenee erilaisina kehon liikkeinä. Koulutus tarjoaa lisäksi monipuolista tietoa siitä, miten jokainen voi tukea luonnollista palautumistaan ja voimaantumistaan arjen keskellä lyhyenkin tauon aikana.

Aika

La 15.4.23 klo 9-16

Paikka

Kuusamo, ilmoitetaan tarkemmin osallistujille

Kohderyhmä

Katso tarkemmin alta

Ilmoittautuminen

30.3. mennessä ilmoittautumislomakkeella

Hinta

135 €, koulutus maksetaan jälkikäteen laskulla

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Johanna Riekki, p. 040 753 5716, johanna.riekki@kuusamo.fi

Aika ja paikka

Koulutuksen ajankohta on muuttunut 17.1.23:

La 15.4.23 klo 9.00-16.00 Kuusamo

Paikka ilmoitetaan tarkemmin osallistujlle sähköpostiin lähetettävässä koulutuskutsussa noin viikko ennen koulutuksen ajankohtaa.

Kohderyhmä

Kasvatus-, opetus-, hoiva-alan ammattilaiset sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet, jotka haluavat kehittää taitoja stressinsäätelyyn ja palautumiseen:

Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esimerkiksi: pitkittyneen stressin kuormittamille, jännittäjille, yliherkkyydestä kärsiville, lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokeville, vähän / rajoittuneesti liikkuville, aktiivisesti liikkuville, vammoista toipumisen jälkeiseen kehonhuoltoon, henkisesti tai fyysisesti kuormittavaan työhön, elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamille, ihmissuhdetyötä tekeville

TRE-harjoittelu ei sovi jos on vakavasti sairas tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa tai kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa.

Harjoittelusta on hyvä pitää taukoa raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Kouluttaja

Hyvinvointiohjaaja, sertifioitu TRE-ohjaaja Maria Nurmela

Sisältö

TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvoinnin tueksi on koulutus, joka sisältää perusteellisen ohjauksen TRE-menetelmän itsenäiseen käyttöön omatoimisen stressin purkamisen ja rentoutumisen välineeksi.

TRE Stressinpurku koulutuksen luennoilla tutustutaan siihen, miten kehomme ja mielemme toimivat stressaavaksi kokemassamme tilanteessa ja sen jälkeen. Koulutus tarjoaa oivalluksia itsestämme tiedon ja käytännöllisten kehotuntumaharjoitusten kautta. Opimme erilaisia tapoja laskea stressitasoa arjessamme. Harjoittelemme TRE Stressinpurkuliikkeet yhdessä.

Koulutus antaa valmiudet TRE – menetelmän käyttöön itsehoitona, mutta ei menetelmän ohjaamiseen muille. Koulutus sisältää ohjeet kotiharjoitteluun.

Hinta

135 € sisältäen opetuksen ja ohjeet kotiharjoitteluun

Ilmoittaudu

30.3. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lisätietoa:

Koulutussuunnittelija Johanna Riekki
p. 040 753 5716
johanna.riekki@kuusamo.fi