Uskonnon abikurssi (20 t)

27.07.2023–02.08.2023 Verkossa

Onnistu ylioppilaskirjoituksissa, tule vahvistamaan osaamistasi kesäyliopiston verkkokurssille!

Aika

27.7.–2.8.23

Paikka

Etänä verkossa

Kenelle

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuville tai opiskelijoille, jotka haluavat kerrata lukion kursseja

Hinta

70 €

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

To–pe 27.–28.7. ja ma–ke 31.7.–2.8.23 klo 9.00–12.15

Kurssi järjestetään etäopetuksena verkossa, joten osallistuminen paikasta riippumatta onnistuu vaivattomasti. Jokainen opetuskerta tallennetaan, tallenteet ovat katsottavissa syksyn ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Kohderyhmä

Uskonnon ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat tai ne opiskelijat, jotka haluavat kerrata lukion uskonnon kursseja

Kouluttaja

AEO, KM Erja Väisänen

Palautteita Erjan edellisiltä kursseilta:

Mahtava opettaja! Jo toka kurssi jonka Erjalta kävin, viime keväänä kävin psykologian, josta olin ehtinyt kunnolla opiskella vain kaksi kurssia. (Vähän rimaa hipoen mennyt lukio) Kirjoitustulos oli preppikurssin ansiosta M, mikä oli aivan mahtava ottaen huomioon lähtökohdat ja aloitustasoni. Erja arvasi myös oikein kirjoituskysymysten mahdolliset aiheet, ja yllätyin kirjoituksissa kuinka olisin osannut vastata jokaikiseen kysymykseen jotakin. E ei ollut kaukana pisteellisesti. Nyt sama fiilis tämän kurssin päätteeksi. Tunnen saaneeni hyvät eväät kirjotuksia varten. Lisämateriaalia on myös runsaasti, joten pääsee kunnolla laajentamaan tietämystä kirjojen ulkopuolellekin. Erityisen hyvän kurssista tekee se, kuinka Erja puhuu ajankohtaisista uutisista, ja juurikin vinkkaa mitä uskoisi kirjoituksissa kysyttävän. Auttaa paljon, kun tietää mihin kannattaa valmistautua vastaamaan. Selittää myös hyvin sen, miten sensorit haluavat vastaukset kirjoitettavan, ja mitä tietyt fraasit tehtävänannoissa tarkoittavat. Tosi kiva, että kurssilla otettiin myös huomioon erilaiset oppijat, kun oli artikkeleja, dokumentteja, lyhyitä videoita, musiikkia ja jopa pelituokioita. Ne helpottivat asioiden omaksumista, kun ei ollut pelkkää luennointia.
Oli mukavaa, kun sai osallistua chatin kautta. Esimerkiksi kameran tai mikrofonin pitäminen auki olisi ollut "stressaavaa", joten chatti oli matalan kynnyksen juttu :) Videot olivat havainnollistavia, ja on hyödyllistä, että niistä lähetettiin linkit, jotta niitä voi katsoa esim. yo-kokeeseen kertaillessa!

Sisältö

Kurssilla kerrataan lukion (evankelis-luterilaisen) uskonnon kursseja sekä niiden keskeisiä asioita ja käsitteitä. Kurssilla tehdään myös eri uskonnon kursseja yhdisteleviä muistiinpanoja etsien kurssien yli meneviä asiayhteyksiä. Kurssin sisältö ei ole etukäteen sidottu, vaan siihen on mahdollista vaikuttaa ensimmäisten kokoontumisten aikana.

Kurssilla opetellaan myös rakentamaan uskonnon esseevastauksia vanhoihin YO-kysymyksiin. Vastauksissa paneudutaan esseen rakenteeseen sekä sisältöön, ja opettajalle palautettuun esseevastaukseen jokainen saa henkilökohtaisen palautteen pistearvioineen. Kurssi antaa mahdollisuuden kerrata lukion uskonnon kurssien keskeisiä sisältöjä, testata omia taitoja palautettavan tehtävän muodossa sekä ennen kaikkea kysyä uskonnon reaalin kirjoittamista ja asiasisältöjä koskevia kysymyksiä.

Hinta

70 € sisältäen opettajan laatiman sähköisen oppimateriaalin sekä opetustallenteiden katseluoikeuden 27.9.23 saakka

Kurssin voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta tai myöhemmin lähetettävällä laskulla.

Ilmoittaudu

26.6.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; kurssilla on rajoitettu osallistujamäärä

Kurssille voi ilmoittautua myös 26.6. jälkeen, jos paikkoja on vapaana.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.