Uusia alkuja–työpaja ekspressiivisen taideterapian ohjaajakoulutukseen osallistuneille

21.04.2023–23.04.2023 Oulu

Työpajan teema nousee keväisen luonnon heräämisestä ja sen tavoitteena on elävöittää ja antaa tilaa kuville, joilla on voimaa saattaa meitä uuden ja orastavan kasvun äärelle.

Lähestymme monitaiteisen työskentelyn avulla niitä meissä mahdollisuuksina uinuvia toiveita, joissa voimme tunnistaa oman elämämme suuntaa.

Aika

21.-23.4.23

Paikka

Oulu

Kenelle

Ekspressiivisen taideterapian ohjaajakoulutuksen käyneet

Hinta

270 €

Ilmoittautuminen

3.4.23 mennessä

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

21.–23.4.23, pe klo 17.00–20.15, la klo 9.00–16.00 ja su klo 9.00–14.30 Oulu

Kohderyhmä

Ekspressiivisen taideterapian ohjaajakoulutukseen osallistuneet

Kouluttaja

Kuvataidekasvattaja, taideterapeutti, TaK, FT Laura Katriina Aura

Laura on toiminut Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan kuvataiteen lehtorina ja on tässä työssään pitkään järjestänyt ekspressiivisen taideterapian menetelmäkoulutusta sekä perusopiskelijoille että täydennyskoulutuksen parissa. Hän tutki väitöskirjatyössään ryhmiinsä osallistuneiden opiskelijoiden kokemuksia ja kehitti tutkimukseensa fenomenologistaiteellisen metodin, joka perustuu ekspressiiviseen taideterapiaan sisältyvään mahdollisuuteen tutkia tapaamme olla maailmassa.

Lauralle taide mahdollistaa tiloja yllättyä, löytää itsessä ja ryhmässä olevia voimavaroja ja luovia muutosvoimia ja vaalia myötätuntoista ja rakkaudellista asennetta elämää kohtaan.

Sisältö

Työpaja toimii sekä yksittäisenä kokonaisuutena että orientaatiojaksona suunnitteilla oleville ohjaajakoulutusta täydentäville opinnoille. Aikaisempia opintoja täydentävän opintojakson on tarkoitus auttaa kehittämään omaa ohjaajuutta ja syventää ymmärrystä ekspressiivisen taideterapian lähestymistavasta. Alustavan suunnitelman mukaan opinnot sisältävät lukuvuoden aikana neljä intensiivijaksoa, itsenäistä opiskelua pienryhmissä sekä itsenäisesti toteutettavia tehtäviä intensiivijaksojen välissä.

Uusia alkuja – työpajan teemat linkittyvät mahdollisiin kehittämistarpeisiin omaa ohjaajana toimimista koskien.

Hinta

270 € sisältäen materiaalit

Ilmoittaudu

3.4.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.